Meny Lukk

Søt og rørende

The Longest Ride – Regi: George Tillman Jr. – USA – 2 t.

thelongestride-feature

The Longest Ride er en fortelling om to sammenflettede kjærlighetshistorier. I den ene møter vi cowboyen Luke (Scott Eastwood) som kjemper for å redde familiens ranch og forelsker seg i den unge  kunstelskeren Sophia (Britt Robertson). Den andre handler om den eldre mannen Ira (Alan Alda) som noen år tidligere mistet sitt livs store kjærlighet. Dette er to par som har lite til felles både når det gjelder alder og erfaringer. Likevel kommer deres veier til å krysses på et overraskende vis.

Filmen er basert på boken med samme navn, av forfatteren Nicholas Spark, som tidligere har skrevet blant annet The Notebook, Dear John og A Walk To Remember. Derfor har man visse forventninger til filmen. Den skal handle om kjærlighet, være rørende og skal ha en del kliss, og alle sjangerkonvensjonene innfris.

The Longest Ride har en treg start hvor flere stereotypier brukes. En kjekk, rural cowboy møter en vakker, urban kvinne hvor klasseskillene er svært tydelige. Sophia elsker kunst og kultur, mens Luke er en profesjonell okserytter og en tradisjonell gentleman. Derimot når historien om Ira og Ruth (Oona Chaplin), som fortelles gjennom høytlesning av Iras brev til Ruth, starter filmen å bli mer interessant. Begge par sliter mer å tilpasse seg hverandres livsstil og viser hvordan de må ofre noe som er dem svært nært for å klare å holde sammen. Kjemien mellom Eastwood og Robertson er svært god, og skuespillerpresentasjonene er bra. Karakterene mangler derimot dybde som gjør at de blir en smule todimensjonale. Ruth er den karakteren som har mest å spille på og Chaplin gjør en flott karaktertolkning.

Filmen innfrir alle forventingene man har til denne type sjangerfilm. Det er en romantisk film, men klarer å balansere de romantiske aspektene med andre konflikter uten at det blir for klisjefylt. Ønsker man en hardbarket muskelfilm er dette ikke filmen for deg, men fungerer ypperlig på en date. Likevel synes jeg fremdeles at The Notebook er den beste filmadapsjonen av Nicholas Sparks bøker.

The Longest Ride er en søt og rørende film som innfrir alt man ønsker av en romantisk film.

Relaterte innlegg