Meny Lukk

“Tina & Bettina 2 – The Comeback” – Unødvendig gjensyn


I 2012 kom Tina & Bettina – The Movie ut: filmen om to bestevenner på Smestad som starter en videoblogg. Filmen består av fester, blogging og gutter og skikkelig spesiell humor. Etter elleve år har det kommet en oppfølger. Og jeg lurer genuint på hvem som ville ha mer av dette? 

Tina og Bettina-humoren er veldig spesiell og det er nok noen som synes dette er morsomt, men det har aldri vært min type humor. Og filmen er bare ikke særlig bra uansett. Filmens start er litt som en trailer for det du allerede ser, med kjendiser som snakker om Tina og Bettina som ekte personer. I the Tina & Bettina cinematic universe har duoenblitt super-influencere for så å dumme seg ut og “slå opp”. Tina er gift med en rik gamling og Bettina er hjemmeværende stemor og gift med en slem mann. Og de finner selvfølgelig veien tilbake til hverandre (et par ganger). Det som kanskje irriterte meg mest med filmen var hvordan det begynte som en mockumentary, men så glemte de bare det utenom sånn et øyeblikk mot slutten. De ville tydeligvis ikke velge mellom mockumentary og drama. 

Det er åpenbart at karakterene og handlingen er en satire av dagens influencer-kultur. Og ved å inkludere en av Norges mest notoriske influencere, Sophie Elise, og innslag fra flere ekte arrangementer, er det noen litt interessante elementer. Men det kleine manuset og vitsene som dras altfor langt tar over. Og jeg må si jeg hadde ekstremt lave forentninger for dette, og det ble heldigvis ikke så grusomt som jeg forventet, men med det mener jeg bare at det var så idiotisk at det av og til ble bittelitt morsomt. Men denne filmen er rettet mot et yngre publikum siden karakterene trendet på TikTok, og de koser seg sikkert godt med denne filmen og jeg unner dem det. 

Dette er en kjempeteit film, og den gjør akkurat det du forventer. Kanskje får den deg til å le, til å cringe eller så får den deg til å ville gå ut av salen. Blooperscene på slutten var det morsomste. 

"Tina & Bettina 2 - The Comeback" regissert av Jonas Lien Svarstad. Med:  Odd-Magnus Williamson, Henrik Thodesen, Aksel Hennie, Kim Fairchild, TIX, Kamelen. Spilletid: 1 time og 24 minutter. Land: Norge. Aldersgrense: 12 år. På kino: 24. februar

Relaterte innlegg