Meny Lukk

“Alltid Nære Deg” – Gripende og nært


I filmen Alltid Nære Deg (org. tittel Nowhere Special), regissert av den italienske regissøren Uberto Pasolini, møter vi John (James Norton), en 35 år gammel vindusvasker som bor i Belfast, Nord-Irland. Han har en 3 år gammel sønn ved navn Michael (Daniel Lamont), og John gjør alt han kan for å gi sønnen sin en fin oppvekst. Det Michael imidlertid ikke vet, er at faren har blitt diagnostisert med en alvorlig sykdom og har kort tid igjen å leve, et faktum John absolutt ikke vil at sønnen skal få vite.

Denne filmen tar for seg et veldig tungt, men viktig tema, og det er tydelig at filmskaperne ville gjøre denne filmen så realistisk og rå som mulig. Ved bruk av naturlig lyssetting, solid kinematografi, og virkelighetstro karakterer, blir vi dratt inn i den oppriktig vanskelige situasjonen John befinner seg i når han nå må finne en god fosterfamilie til sønnen sin før tiden renner ut. Den minimale bruken av musikk i filmen hjalp i tillegg med å bringe frem følelsen av at dette er realistiske mennesker som går igjennom en veldig tøff periode.

Rollebesetningen til filmen er meget solid, men James Norton i rollen som John er helt klart filmens midtpunkt. Han gjør en fantastisk jobb i rollen som en far som bare vil sønnen alt vel og gjør det han kan for å gi Michael et godt liv, selv når han gradvis blir svakere og svakere.

Filmen kunne likevel til tider føles litt treg. Dette var spesielt merkbart i noen av scenene der det ikke var veldig mye som skjedde. Det var også noen øyeblikk der Michael mumlet linjene sine, noe som av og til kunne virke litt distraherende, men dette hindret meg ikke i å bli engasjert i filmens handling.

Alltid Nære Deg er en solid film som effektivt skildrer en fars rørende kamp for at sønnen skal få et godt liv. Dette er en film som det absolutt kan være verdt å se.

"Alltid Nære Deg".Regissert av Uberto Pasolini. Spilletid: 1 time og 36 minutter. Skuespillere: James Norton, Daniel Lamont, Eileen O'Higgins, Siobhan McSweeney. Aldersgrense 6 år.

Relaterte innlegg