Meny Lukk

“Alt for Norge”-En utrolig god is!


Vårt kjære land nærmer oss omsider sol, sommer og varmere tider. Det er nå Norges is-sesong setter i gang for fullt, og min favoritt? Drillo isen! Drillo isen er en deilig pinneis med vanilje og krokan, dyppet i karamell og cornflakes. Isen er oppkalt etter den legendariske fotballtreneren og geografi-eksperten Egil “Drillo” Olsen. Drillo er ikke bare en mann med en sterk fotball-filosofi, men han er og hovedperson i den nye Norske dokumentaren Alt for Norge.

Alt for Norge setter publikum inn i den flotte historien om det norske landslaget på 90-tallet. Den norske fotballen var på randen til å falle sammen og de trengte en veg ut. Egil Olsen også kjent som Drillo skulle bli mannen som ikke bare reddet norsk fotball, men også førte den til noe stort. Drillos landslag slo stjernene fra Brasil i vm 98. Dokumentaren viser ikke bare Norsk fotballs største prestasjon noen gang, men den gir også et innblikk i livet til Egil Olsen.

Alt for Norge er en godt sammensatt dokumentar. Det er tydelig at de har brukt lang tid på finne frem mye gamle arkivbilder og opptak. Arkivbildene er og satt sammen med voice over fra Drillo sjæl, men også noen av spillerne på laget, som f.eks Rune Bratseth. Disse kommentarene fra spillerne som deltok gir filmen en god flyt. En annen ting jeg liker veldig godt om Alt for Norge er at denne fokuserer også på Drillo som person i tillegg til trener. Publikum får en god innblikk in i Egils oppvekst og senere liv.

Et problem som denne filmen kommer til å få er å skape interesse for et publikum som ikke allerede liker fotball. Selv har jeg følgt fotball hele livet og derfor passer denne dokumentaren bra for meg, slik som den vil treffe andre fotballinteresserte i dette landet. Det er også viktig å påpeke at denne filmen kan bli litt vanskelig for de som ikke har kunnskap til historien fra før av, i noen tilfeller virker Alt for Norge oppsummerende der den burde vert mer informerende.

Selv om den kanskje ikke passer for alle så må jeg innrømme at jeg hadde en fin opplevelse med dokumentaren. Mange ganger under filmen banket både mitt fotballhjerte og mitt norske hjerte. Jeg anbefaler denne sterkt til alle fotballfans i Norge og til de som kanskje bare vil oppleve 90-tallet igjen.

"Alt for Norge" regissert av Jo Vemund Svendsen og Daniel Høglund. Spilletid: 1 time og 54 minutter. aldersgrense: tillatt for alle

Relaterte innlegg