Meny Lukk

“Beautiful Disaster” – disaster er riktig ord


Beautiful Disaster, basert på boka av Jamie McGuire med samme navn, handler om universidentsstudenten Abby (Virginia Gardner) som møter sin motpol, badboy Travis (Dylan Sprouse). Travis tjener penger ved å delta i undergrunn-boksekamper, og selv om Abby virker helt uskyldig har hun en mørk fortid. Med poker. De inngår et veddemål som fører til at de “må” tilbringe tid sammen.

Det som er så irriterende er at de absolutt ikke må. Abby sier gjentatte ganger til ham og venner at hun ikke liker Travis, selv om drømmene hennes og instragram-stalking sier noe annet. De kunne ungått utrolig mye ubehagelig og stress hvis de bare hadde vært ærlige med seg selv og hverandre fra starten; men da hadde det ikke blitt en film (og det hadde kanskje ikke vært en dum ting). Tittelen kommer fra at disse to gjentatte ganger beskriver seg som en “disaster”, og gjett om det er sant. Selv om det aller meste som skjer er forutsigbart når du er klar over sjangeren, ble jeg likevel utrolig oppgitt når det gikk fra misforståelse til misforståelse. 

I tillegg går filmen plutselig i en helt annen retning den siste halvtimen, og før det er det egentlig ingen sammenhengende handling. Abby’s mørke poker-fortid kommer etter henne. Hvis filmen hadde brukt dette gjennom hele handlingen, utenom å være en karaktertrekk for Abby, hadde den blitt mye mer interessant. Men når de plutselig hoppet fra typisk romatisk drama til wannabe-mafiafilm mistet de meg. Det hjelper ikke at manuset gjør sitt aller beste for å gi oss de mest kleine og ukomfortable øyeblikkene jeg har sett på film. 

Det eneste som gjør at denne skiller seg litt ut fra andre badboy/goodgirl filmer er at i dette tilfellet er det jenta som har den mørke fortiden (eller hvertfall den mørkeste av dem). Og igjen, hvis de hadde spilt mer på dette og utfordret sjangeren og forventingene, kunne det blitt bedre.

Selv om ikke denne filmen traff for meg, vil jeg være tydelig på at det sikkert er mange som kommer til å like dette; det er vell en grunn til at de fortsetter å lage dem. Film er subjektivt, og heldigvis har folk forskjellige meninger. Du vet sikkert på forhånd hvis dette er en film for deg, og da er jeg glad på dine vegne og håper du får en god kinoopplevelse! 

"Beautiful Disaster" regissert av Roger Kumble. Med:  Virginia Gardner, Dylan Sprouse, Austin North og Libe Barer. Spilletid: 1 time og 45 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. På kino: 21. april.

Relaterte innlegg