Meny Lukk

“Belle”- En Bedre Remake


Skjønnheten og Udyret med VR og anime vri, en vesentlig bedre remake enn andre forsøk, selv om det ikke nødvendigvis krever så veldig mye.

En musikal som selv de som hater musikaler kan like.

Suzu er en sjenert high school (eller det nærmeste du får i det japanske skole systemet) elev som virkelig ikke føler seg som seg selv. Etter press fra hennes venn logger hun seg inn på den globale virtuelle verdenen U. Der blir brukeren hennes Belle en kjent sangerinne.

Det er merkelig, nesten uansett hva som helst av filmer så finnes det sikkert en bedre anime-versjon av det der ute, og Belle er nok et eksempel på dette.

Når det gjelder virtuelle verdener så har man en tendens til å tenke enten utelukkende positivt eller negativt, kanskje er det sånn med meste akkurat nå? Uansett så er Belle totalt i det VR og teknologiske positive hjørnet. Om det er Sannheten gjenstår å se (jeg ser på deg Meta).

Angående animasjonen så er de vanskelig å bedømme for meg personlig, men stilarten var solid og generelt god uten at det var spesielt visuelt sjokkerende.

Man kan velge norsk eller japansk tale, jeg vil definivt anbefale japansk tale da min visning var med norsk tale. De som gjorde den norske dubbingen gjorde et hederlig forsøk, men det er utrolig flaut å se norsk språk prøve å oversette japanske kulturelle reaksjoner. Videre er jeg spent på hvordan de ulike sangene ville artet seg på japansk eller eventuelle andre dubbinger.

Man leser kanskje hva man vil inn i en film, men her brukes den virtuelle verden til å finne og uttrykke identitet, kanskje til og med det å være trans? (man kan bruke U til å utrykke sitt innerste jeg).

Belle er filmen jeg ikke ante at jeg ville ha, men som med det meste, sikkert best på orginalspråket.

Har du lurt på hvordan Skjønnheten og Udyret ville vært som en anime? Da kan det være verdt en kinotur...

Med bla: Hannah Storm, Sidney Louise Lange, Scott Murstad, Herman Tømmerås, Victor Sotberg, Lars Sundsbø, Ida Catherine Holme Nielsen, Jeppe Hellum Ruge, Sarah Macdonald Berge m.fl. Regi: Mamoru Hosoda Manus: Mamoru Hosoda Land: Japan Aldersgrense: 9 år Språk: Japansk /Norsk Spilletid: 121 min På kino: 17.Juni 2022

Relaterte innlegg