Meny Lukk

“Cat Person” – Spennende, men forvirret


«Tankevekkende tematikk er ikke nok til å redde “Cat Person” fra å være en ganske uoriginal kjærlighets-thriller.»

“Cat Person”, basert på The New Yorker kortfilmen med sammen navn, handler om andreårs studenten, Margot (Emilia Jones), som møter på den litt eldre Robert (Nicholas Braun), der de tekster mye fram og tilbake, mens Margot sakte blir mer og mer mistenksom etter de møtes i virkeligheten. 

Filmen setter noen veldig interessante temaer når det kommer til den moderne datingkulturen, og kjønnsrollene i fokus. Hovedsaklig hvor forsiktig kvinner må være, og passe på at de ikke blir manipulert eller lurt av menn med dystre hensikter, samtidig som på den andre siden tar for seg hvordan menn kan føle seg usikre i dagens samfunn, når de konstant blir sett på som skurken. Og måten filmen tar for seg disse temaene var ganske effektiv gjort, men faller litt sammen mot slutten.

Filmen blir fortalt fra Margots perspektiv, som skaper en god del mysterium rundt Robert og hans liv, der filmen holder oss i mørket om hans ekte intensjoner og om han faktisk er en god kar eller ikke. Interaksjonene deres var sjarmerende, men samtidig pinlig kleine og ubekvemme. Med Margot som aldri virker helt trygg på ham, men fortsetter å møte ham uansett, nesten ut av ren skyldfølelse og sympati, mens Robert sliter med å få fram følelsene sine og virker nesten litt sosialt utfordret. Det som kanskje var det mest fascinerende med filmen, var hvordan å si nei er ikke så enkelt som man skal ha det til, spesielt og hovedsakelig som kvinne, i alle fall i intense situasjoner. Der Margots venninne advarer henne om og om igjen og Margot selv vet hun burde stoppe, men tør ikke. Filmen var effektivt nervepirrende, siden den får fram usikkerheten til karakteren så godt, og får oss til å føle med henne. 

Uheldigvis slet filmen en del når det kom til manuset, dialogen var ikke særlig subtil når det kom til kjønnstematikken eller de mer dramatiske konfrontasjonene, som fikk den til å miste troverdigheten til tider. Og filmen klarte ikke å opprettholde engasjementet mitt, med en overdreven og forvirret slutt som virket som den ikke visste selv hva poenget var, der den gikk fram og tilbake for hvem vi skulle ha sympati for. 

Så selv om den tar for seg interessante temaer rundt moderne kjønnsroller og farene ved dating, på en delvis spennende måte, så klarer den ikke å prestere hele veien gjennom med et forvirret budskap og en overdramatisk og slapp avslutning. 

“Cat Person”  regissert av Susanna Fogel. Med: Emilia Jones, Nicholas Braun, Geraldine Viswanathan. Spilletid: 1 time og 58 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15. På kino: 13. oktober.  

Relaterte innlegg