Meny Lukk

“Dream Scenario” – Drømmeinvasjon av Nicolas Cage


Paul Matthews virker som en helt ordinær mann med en kjedelig aura rundt seg, strålende spilt av Nicolas Cage med en god dose kleinhet i Hollywood-debuten til Kristoffer Borgli. I denne kollaborasjonen mellom Cage og Borgli så dukker Paul opp i drømmene til folk uten noen som helst forklaring..

Etter gode mottakelser fra sin forrige film “Syk Pike”, har Kristoffer Borgli tatt steget til det stjernespekkede landet kjent som Hollywood. Her har han sammen med fan-favoritten Nicolas Cage og produksjonsselskapet A24 filmet og klippet sammen “Dream Scenario”. Her er Cage en helt vanlig, klein og kjedelig familiemann som er professor ved et lokalt universitet, men som invaderer andre menneskers drømmer, uansett hvor grafiske eller ukomfortable de måtte være. Paul får fort stjernestatus og må navigere seg gjennom dette samtidig som hans drømmeinvasjon tar en brå og skrekkelig vending.

“Dream Scenario” er en klok og vittig film som gjør en god satire på dagens online- og cancel-kultur som er med på prege dagens samfunn og sosiale mediene vi bruker. Det er også en film som passer inn i flere sjangere, men den er først og fremst en mørk-komedie blandet med en del skrekkelementer. Cage er klein å se på og klein å høre på grunnet den tørre humoren, men det er vanskelig å ikke være investert i hva han sier, gjør og hva han prøver å skape med sin stjernestatus fordi han spiller Paul så godt. Også Borgli gjør en fin jobb med regi og klipping, som skaper en den ukomfortable følelsen som bare vokser og vokser.

Men etter filmslutt så satt jeg igjen med en følelse av at det filmen kunne hatt en bedre avrunding av Paul sin historie og mer dybde på hvordan hans berømthet påvirket han selv og de rundt han istedenfor å hoppe litt lenger frem i hans reise. Ellers var det en godbit signert Borgli og Cage.

“Dream Scenario” er en god blanding av flere elementer der Cage stråler i en ny og frisk rolle preget av satire, humor og psykologisk skrekk, der Kristoffer Borgli er godt på vei til å lage mer filmer i underholdningsindustriens hovedstad.

"Dream Scenario" regissert av Kristoffer Borgli. Med: Nicolas Cage, Julianne Nicolsen, Lily Bird, Jessica Clement og Michael Cera. Spilletid: 1 time og 42 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. På kino 2. februar.

Relaterte innlegg