Meny Lukk

«Familien Addams 2» – kanskje bra for barna


Norsk dub. Oppfølger som ikke refererer til den forrige filmen på godt og vondt. Holder seg til ‘Addams oppskriften’, men med humor som sjeldent funker på voksne. Mulig bra barnefilm.

Dette er en film om Addams familien, en familie som har lang historie innen film og tv. Wednesday Addams(Gressberg) føler seg veldig utafor i familien og i et (mest sannsynlig kraftig feilvurdert) grep for å bote på det, bestemmer faren Gomez (Reise) at familien skal på bilferie rundt i USA, med en Addams-vri selvsagt.

Animasjonen har en helt egen stil og er god men kommer veldig an på om du liker den eller ikke. Musikken er full av låter, fra tilsynelatende inspirerende pop, Snoop Dog, og til og med et innslag av Motorhead. Usikker på om det alltid passer, men tanken er veldig klar.

Plottet er veldig simplistisk og det er løsningen også. Jeg finner det veldig vanskelig å bedømme den norske dubben da det er at klart masse av dialogen og ikke minst humoren hadde nok gjort seg best på engelsk. Men det gjøres likevel et hederlig forsøk.

Alt i alt en grei film, men som kanskje egner seg best for barna.

Med bla: Jan Gunnar Reise, Cathrine Bang Norum, Matilda Gressberg, Jesper Leporanta, Simen Sand, Jon Erling Wevling. Regi: Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau.  Manus: Dan Hernandez, Benji Samit, Ben Queen. Land: USA (Norge) Aldersgrense: A (Tillatt for alle) Språk: Norsk Spilletid: 93 min På kino: 29.oktober 2021

Relaterte innlegg