Meny Lukk

«Follow Me» – Følg, lik og skrik!

[usr 3.0]

Escape Rooms er en trend som ikke vil dø med det første!

I dagens verden av influensere, streamere og nettpersonaliteter så er det ikke lett for vår protagonist Cole å skille seg ut i mengden av nettinnhold. Cole må stadig overgå seg selv for hvert eneste stunt han utfører og livestreamer til sin fanbase. For sitt tiårsjubileum som content creator har vennene til Cole overrasket han med en eksklusiv Escape Room-opplevelse i selveste Moskva. Ting går på skinner, helt til det ikke gjør det.

Med seg på sitt eventyr har Cole en håndfull av venner, en barndomsvenn og hans kjæreste Erin. Filmen tar god tid på å introdusere både Moskva og karakterene sine. Cole og Erin sitt forhold blir stadig satt på prøve på grunn av Cole sin oppmerksomhetssyke personlighet. Det blir dessverre viet litt for mye tid til akkurat dette. Å bruke om lag tre kvarter på å forklare ganske en-dimensjonale karakterer, samt inklusjon av et titalls turistskudd av Moskva (reis hit, vær så snill!), blir kjedelig og langtekkelig. Når karakterene våre endelig blir utsatt for den russiske Escape Room-opplevelsen begynner filmen å levere lovnaden fra både trailere og sjangeren sin. Tro det eller ei, dette går ikke helt som planlagt for Cole og co.

Bak roret sitter Will Wernick, en regissør og manusforfatter som faktisk leverer sin andre spillefilm som tar for seg skrekk i et Escape Room (Escape room 2017). Wernick har kanskje ikke verdens mest kreative rekkevidde som filmskaper, men med Follow Me leverer han en intens og underholdende skrekkfilm. Handlingene til karakterene og forholdene de imellom er troverdige og du blir nysgjerrig på hvordan dette kan ende godt, og om det overhode er mulig.

Follow Me er solid og Wernick har nok tonet og fått god erfaring innenfor denne spesifikke skrekksjangeren og leverer derfor en film som både overrasker til tider og får opp adrenalinet, samt min interesse. Vi følger lærekurven til en Logan Paul-inspirert drittsekk (Cole) fra overfladisk oppmerksomhetsdiva til livredd ballerina. Blodet og gørret er overraskende genuint, og fellene og mordene rangeres fra «ok» til «skikkelig skremmende».

Jeg savnet dessverre en mer organisk VLOGing- og influenseropplevelse (mobilkamera eier IKKE kvaliteten til spillefilmkamera!). Dette kombinert med en altfor fjollete slutt hindrer filmen å nå de høydene og forventningene jeg håpet på. Follow Me anbefales fortsatt som en solid, veldig intens og underholdene film for de adrenalinsøkende skrekkfilmtitterne. Filmen er kreativ, skuespillet og regien er flott, og spilletiden er på knappe en time og 30 minutter, som den burde være. Gud vet hva Wernick har opplevd i et Escape Room som har gjort han så opphengt på tortur av unge voksne, men hva enn det var så var det ikke så ille at det ikke var godt for noe.

Follow Me - Regi og manus av Will Wenick. Spilletid: 1t 28 min. Land: USA. Norgespremiere: 25.09.2020. Skuespillere Holland Roden, Ronen Rubinstein, Pasha D. Lychnikoff. Sjanger: Horror / Skrekkfilm Språk: engelsk. Aldersgrense: 15 år.
  

Relaterte innlegg