Meny Lukk

“Here Comes Hell” – Downton Abbey på syre

[usr 4]

Here Comes Hell er en hyllest til 30- og 40-tallets skrekkfilmer. Den er ikke lagd med mange penger, men med en stor dose kjærlighet for sjangeren.

Elisabeth er en helt ordinær sekretær forlovet med tennisspilleren Freddie. De blir invitert til et fornøyelig middagsselskap hos den fornemme Victor med venner og bekjente, men herregården de befinner seg i er nærmest falleferdig. Det viser seg at i dette bygget bodde en gang Ichabod Quinn, som hadde gjort et forsøk på å lage en portal til helvette. Middagsgjestene som blir stadig mer beruset bestemmer seg lekent for å tilkalle Quinn, og det med mye hell.

Filmen er et kjærlighetsbrev til alle skrekkfans, og det virket som samtlige på Ramaskrik storkoste seg med denne lille filmen. Budsjettet er på knappe 20 000 pund, så det er ambisiøst av filmskaperne å lage en så stilistisk film. Men de klarte det med glans fordi Here Comes Hell aldri føles som en billig imitasjon eller parodi, men er sjarmerende og får frem alt det beste ved sjangerfilmskaping.

Det er helt klart flere kilder til inspirasjon til filmen. Rent estetisk minnes den veldig om 1932’s The Old Dark House og andre klassiske sort-hvit filmer fra den epoken, men den solide humoren; volden og kameraarbeidet har helt klart livnært seg på Sam Raimi sine filmer, først og fremst Evil Dead-filmserien.

Til å ha et magert budsjett er det mye filmen klarer å oppnå. Det blir fint å se hva regissøren kan gjøre med et større budsjett en annen gang. Men det er ikke bare det tekniske som er på stell, også skuespillerprestasjonene er kanon. Dette er skuespillere som klarer å gå fra hysterisk morsom til mystisk, og fryktinngytende ved bare noen subtile forandringer. Noe sier meg at vi blir å høre mer av dem senere, spesielt Jessica Webber, som spiller protagonist Elisabeth.

Demoner, spøkelser og god gammal faenskap er det bare å se frem til, for her spares det på verken blod eller kuler.

Slik som mange av filmene på Ramaskirks program vil nok denne også få kultstatus før eller siden, men da må nesten flere folk se den. Den er ikke å finne noen andre steder for øyeblikket men det kan godt tenkes at den kommer til leie på YouTube eller andre streamingtjenester i fremtiden. Og da er alle horror-fans pliktige til å se den. God Fornøyelse!

https://www.youtube.com/watch?v=6SICvU3OgKI

Here Comes Hell - regissert av Jack McHenry; skrevet av Alice Sidgwick og Jack McHenry; med Jessica Webber, Timothy Renoulf, Tom Bailey. Lengde: 80 min. Land: England

Relaterte innlegg