Meny Lukk

“Horizon Line” – Tropisk men døll flyspenning

[usr 2]

Horizon Line er en lettfordøyelig spenningsfilm fra svensken Mikael Marcimian, best kjent for filmen Call Girl. Dette er han engelskspråklige debut, et nytt felt for regissøren, men filmen i seg selv føles langt fra ny.

Jackson (Alexander Dreymon) og Sara (Allison Williams) møtes en sommer på en tropisk, karibisk øy og de har en het sommerflørt. Sara ser seg omsider nødt til å reise tilbake til London, og drar uten å si noe til Jackson.

Ett år senere havner dem begge på samme øya igjen da en felles venn av dem skal gifte seg. Dem begge møtes på ny, men selv om den ikkeeksisterende avskjeden Sara tok med ham sist er enda sår for Jackson havner de sannelig i sengs sammen igjen.

Dagen derpå, bakfull og flau innser de at de har forsovet seg til den eneste ferga som går til bryllupslokalet. Piloten Wyman (Keith David) sier seg villig til å fly dem til stedet, men midt i luften lider han av et hjerteinfarkt og dør. Det er opp til Jackson og Sara å operere, navigere og ikke minst lande flyet som nå er i fare for å krasje på det enorme havet.

Primærproblemet med filmen er hvor kjent alt føles. Våre protagonister føles som «quirky, men sexy» karakterer man har sett i et drøss andre filmer og har ingen særegne kvaliteter som gir oss lyst til å heie på dem. De mest kritiske spenningssekvensene er også underveldende eller akkurat passe urealistisk nok til å få deg til å puste tungt ut nesen. Det har seg slik at våre helter gjør de dummeste avgjørelsene mulig til nesten enhver tid. Det hjelper heller ikke at dialogen får dem til høres ut som de har en IQ som er samme nummer som skostørrelsene deres. Alt de sier er enten «exposition dumps» eller så er det at de snakker om hvordan de føler fremfor å vise det. Nesten Star Wars Prequels territorie. Dialogen virker også skrevet for å opprettholde en lav aldergrense noe som får filmen til å virke enda mindre urealistisk, spesielt i de mest intense scenene hvor alle og enhver ville bannet og hoiet.

Nåvel. Det var i hvert fall godt å se Keith David, en skuespiller som gjør absolutt alt litt bedre med sitt nærvær. Filmen er også pen å se på, og får en til å ønske de var i varmere strøk. Jeg vil også tørre vedde penger på at den kommer til å bli spist opp av folk når den omsider havner på Netflix eller Viaplay. Helt ordinær fredagsunderholdning som kanskje ikke er verdt å fyre seg sånn opp over. Den underholder til en viss grad.

Skuespillerne gjør imidlertid det beste med det de har å jobbe med. Jeg anbefaler heller ikke å se traileren om du hadde intensjonen å se den, for den tror jeg kan røpe en god del.

Horizon Line er sløv på noen fronter og oppriktig ille på andre, men er verken støtende eller helt grusom. Den er bare uhorvelig generisk og langt i fra god nok til å kunne anbefale å se på kino.

Horizon Line - Regi av Mikael Marcimian. Spilletid: 1t. 37min. Land: Sverige. Norgespremiere: 04.12.2020. Skuespillere: Allison Williams, Alexander Dreymon. Aldersgrense 12 år.

Relaterte innlegg