Meny Lukk

“Lille, Ville, Krokodille” – en musikalsk suppe


I “Lille, Ville, Krokodille” møter vi den musikkglade krokodillen Lyle (Shawn Mendes). Når tryllekunstneren Hector P. Valenti (Javier Bardem) finner Lyle i en dyrebutikk, tror han at dette vil være løsningen på hans økonomiske situasjon.

Det er bare et problem: Lyle har sceneskrekk og stivner til foran et publikum, noe som fører til at Hector mister huset sitt. Dermed blir den vesle Lyle etterlatt på loftet og må klare seg selv i 18 måneder, helt til en ny familie flytter inn.

Jeg hadde ikke altfor store forventninger til denne filmen da jeg satt meg ned for å se den. Når jeg derimot fikk vite at Shawn Mendes skulle spille en syngende krokodille og at selveste Javier Bardem (No Country for Old Men, Skyfall) skulle være med i den, tenkte jeg at filmen i det minste ville bli tullete og morsom. Slik ble den ikke.

Det er veldig tydelig at “Lille, Ville, Krokodille” (engelsk tittel: Lyle, Lyle, Crocodile), prøver å være mange ting på en gang. Den prøver å være en film om å være seg selv, hjelpe andre, ikke være egoistisk, osv. Det den imidlertid har problemer med, er å levere disse budskapene på en tilfredsstillende måte. Når jeg var ferdig med å se filmen, satt jeg igjen og tenkte på hvor lite filmen egentlig hadde å formidle. Det virket nesten som at filmskaperne ombestemte seg halvveis inn i produksjonen, noe som resulterte i et budskap som var i strid med filmens første halvdel.

Skuespillet i filmen var noe jeg spesielt så frem til. Vanligvis pleier slike filmer å ha middels til dårlig skuespill, og jeg regnet med at Lille, Ville, Krokodille ikke ville være et unntak. Derfor ble jeg gledelig overrasket når det viste seg at skuespillet i filmen var temmelig solid. Han som spilte unge Josh Primm (Winslow Fegley), gjorde en god jobb, og Javier Bardem var en fryd å se i rollen som den opportunistiske tryllekunstneren Hector P. Valenti. Det var ikke vanskelig å se at han storkoste seg i rollen sin.

Filmen var likevel ikke særlig god. De musikalske numrene i filmen, dog til tider underholdene, hadde noen av de mest forglemmelige sangene jeg noe gang har hørt, og det solide skuespillet var ikke nok til å redde det svake manuset.

Lille, Ville, Krokodille har en del gode skuespillprestasjoner og budskap som, hvis de hadde blitt behandlet riktig, kunne resultert i en meget innbringende filmopplevelse. Det temmelig svake manuset var likevel ikke godt nok, og resulterte i en langtrukken og kjedelig suppe.

"Lille, Ville, Krokodille" regissert av Josh Gordon og Will Speck. Med: Javier Bardem, Winslow Fegley, Shawn Mendes, Constance Wu og Scoot McNairy. Spilletid: 1 time og 46 minutter. Aldersgrense: 6 år. Premiere: 21. oktober.

Relaterte innlegg