Meny Lukk

“Men” – Alex Garland i knallform

Den visjonære regissøren Alex Garland (Annihilation, Ex Machina) har endelig kommet ut med sin nyeste film, Men. I filmen møter vi Harper (Jessie Buckley), en ung kvinne som nettopp har flyttet til en engelsk landsby etter eksmannens brå død. Alt er imidlertid ikke slik det skal være i den ellers idylliske bygda, noe som fører til at Harper etterhvert må se seg nødt til å konfrontere sin egen fortid og traumer.

Det å oppleve denne filmen på det store lerrettet var virkelig noe for seg selv. Filmens lyddesign og kinematografi resulterte i en meget innbringende filmopplevelse. Skuespillet i filmen var også særdeles godt. Jessie Buckley (I’m Thinking of Ending Things) og Rory Kinnear (The Imitation Game) var fabelaktige i rollene deres. Det var spesielt imponerende å se Kinnear i alle de forskjellige rollene han måtte spille i denne filmen, en oppgave jeg syns han håndterte svært bra.

Det var flere scener i filmen der selve atmorsfæren i scenen nærmest var til å ta og føle på. Det var også i disse scenene jeg følte filmen skinte aller best. Gjennom disse mer rolige scenene, kunne vi som tilskuere sette oss inn i situasjonen Harper befant seg i, samt føle på den uhyggelige følelsen som ikke ga slipp på en før filmens siste minutter. Det at filmen ikke hadde noen jumpscares var også noe jeg opplevde som meget forfriskende.

Men er en helt strålende film. Skuespillet er solid, lydsporet er fabelaktig, og filmens atmosfære er både til å ta og føle på. Dette er en film jeg virkelig kan anbefale på det sterkeste.

"Men" regissert av Alex Garland. Med: Jessie Buckley, Rory Kinnear og Paapa Essiedu. Spilletid: 1 time og 40 minutter. Land: England. Aldersgrense: 15 år. På kino: 3. juni.

Relaterte innlegg