Meny Lukk

“Nobody” – Bob Odenkirk som Kevin McCallister fra helvete


I forstaden bor det en vanlig kjernefamilie bestående av mor, far, sønn og datter. Faren heter Hutch, og er på overflaten en alminnelig fyr. Han har en vanlig jobb og typiske rutiner. Likevel tyder det på at det er noe som ikke helt fungerer i livet til Hutch, noe som ikke stemmer. Han trenger en skikkelig katarsis, og dette oppnår han gjennom å banke driten ut av en gjeng pøbler. De viser seg nemlig at Hutch pleide å leve et helt anna liv, et liv som en vandrende statlig eid makuleringsmaskin for kjeltringer.

Som stor fan av både Breaking Bad og Better Call Saul må jeg ærlig innrømme at jeg var litt spent på den filmen her. Selvfølgelig spent for å se Bob Odenkirk gå helt «John Wick» på en haug russere. Veit ikke hva jeg forventa, men jeg nøyt det. Filmen er akkurat det man ser for seg egentlig. Det er nødvendigvis ikke er en dum ting, men du finner ikke noen overraskelser her. Den er tettpakka med feite slåsskamper, skuddvekslinger, blod og klisjeer, men det kan være sabla god tv iblant.

En genistrek filmskaperne har gjort er å lage historien så simpel som overhodet mulig, slik at de bare kunne fokusere på ansiktsmosing og beinbrekking. For å gi et bedre bilde på hvordan filmen er, kan jeg si det at det føltes ut som en trailer til en actionfilm på en og en halv time. Sånn skikkelig hjernetyggis av en film. Alle forsøkene på humor fungerte svært dårlig, men det var flere punkter hvor jeg humret godt. Det er vanskelig å holde seg når Saul Goodman, Doc Brown og RZA plaffer ned en skokk russere.

Dette er en typisk actionfilm som vinner på nettopp det at den ikke prøver å være noe anna. Det er tydelig at de har satsa hardt på voldsscenene, og resultatet er en lett fordøyelig, men like lett forutsigbar film. Er man glad i actionfilmer så er Nobody en film man burde få med seg på kino kanskje, men kan garantere at du ikke får et nytt syn på livet akkurat. Tenker også at Bob Odenkirk gjerne kan erstatte Liam Neeson i meningsløse actionfilmer framover, det hadde vi alle hatt godt av.

Nobody - Regissert av Ilya Naishuller. Spilletid: 1t 32min. Land: USA. Norgespremiere: 28.05.2021. Skuespillere: Bob Odenkirk, David Leitch, Connie Nielsen, Christopher Lloyd, RZA. Aldersgrense: 15 år.

Relaterte innlegg