Meny Lukk

“Palm Springs” – En gang til!

Andy Sambergs nye romantiske-komedie er årets latterligste kino fornøyelse

[usr 4.5]

Den nihilistiske ungkaren Nyles (Andy Samberg – Popstar Never Stop Never Stopping) gjenopplever den samme dagen igjen og igjen. Men hverdagen hans blir snudd helt på hodet når brudepiken Sarah (Cristin Milioti – The Wolf of Wall Street) havner i den samme demotiverende situasjonen. 

Palm Springs har en herlig stemning. Filmen tar plass under en bryllupsdag i Palm Springs, en ørkenlagt by i California. I filmen blir byen vist frem som et ferieparadis, med lyse og klare farger. Dette er i perfekt kontrast med våre to hovedkarakterer som føler at de eksisterer foruten mening. Andy Samberg er fantastisk i rollen som Nyles. Han har gitt slipp på alle former av materialistiske goder og stress. Dermed får vi en useriøs, sprudlende karakter med et undertrykket tragisk livssyn. Cristin Milioti spiller også en herlig tøysete karakter, og skøyerstrekene de to karakterene utfører er filmens artigste høydepunkt.

Førstegangs regissøren Max Barbakow gjør en utmerket jobb med å skape en stil som føles unik. Palm Springs ser og føles som en varm og lat sommerdag. Den bruker lysblå som sin primære farge for å vekke assosiasjoner til sommerhimmelen. Selv om filmen er til tider hektisk mister den aldri denne følelsen, og med en spilletid på bare 90 minutter er filmen konstant underholdende, og forfriskende. 

Komedien har mange overraskelser som blir satt opp i første akt, men hvis tilskueren har en minste tilnærming til film vil disse virke ekstremt åpenbare. Hvis disse elementene ikke overrasker seeren, vil overgangen fra andre til tredje akt virke som en unødvendig porsjon av filmen som bare er der for å forlenge spilletiden. Disse scenene er også ekstremt klisje og et nytt utkast av manuset ville trolig fikset dette problemet.

Palm Springs er årets beste komedie. Den takler filosofiske dilemmaer på en sofistikert måte samtidig som den følger rom-com sjangeren tett. Samberg og Milioti skinner i hovedrollen, og det virker som at alle hadde det like gøy med å lage filmen, som publikum vil ha når de ser den.

Palm Springs - Regi av Max Barbakow. Spilletid: 1t 30 min. Land: USA. Norgespremiere: 06.11.2020. Skuespillere Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons. Aldersgrense: 12 år. 

Relaterte innlegg