Meny Lukk

Sannheten – Et friskt, men tårevått pust


For å være ærlig så var ikke Sannheten en film jeg hadde planer om å se. Jeg husker jeg så traileren for en god stund tilbake og tenkte at det kanskje ikke var filmen for meg. Som en filmelsker med en altfor lang liste med filmer jeg må se, vurderte jeg ikke engang Sannheten.  Denne turen til kinoen ble et godt eksempel på hvor gøy det er med pressevisninger. Jeg fikk sjansen til å se en film som jeg ellers kanskje aldri hadde sett og satt igjen med et godt inntrykk.

I et stort fint hus i Paris bor bestemoren Fabienne Dangeville (Catherine Denevue). Hu er en meget suksessfull skuespillerinne som skal spille i en ny film og gi ut en biografi. I den anledning får hu besøk av dattera si Lumir (Juliette Binoche) og hennes familie fra New York. Allerede første dagen tilbake i barndomshjemmet får vi hint om et potensielt vanskelig forhold mellom Lumir og moren Fabienne. Dette er starten på familiedramaet som utgjør filmen.

Det som satte sterkest inntrykk var de mange gode skuespillerprestasjonene i filmen. Det var en film med ekstremt mange forskjellige følelser i omløp og utfordrende scener. Vil spesielt trekke ut Catherine Denevue som både spiller Fabienne i Sannheten, og som Fabienne, Amy i filmen “Memories of My Mother” Hu klarer å nyansere mellom alle leddene hu spiller, noe som var en fryd å se på. Et annet inntrykk jeg sitter igjen med er at det er en veldig godt satt sammen film. Jo lenger inn i filmen desto mer kompleks ble dramaet i familien. Det var åpenbare sammenligninger uten at det føltes klisjéfylt, noe som ga en slags illusjon av en lett, frisk film selv om den var rimelig dyp.

Dette var absolutt en fin film, men for min del traff den kanskje ikke helt. Selv om jeg likte kinoopplevelsen så var filmen vanskelig å relatere til. Det ble for mange tårer forveksla til at det ikke var så veldig trist for min del. Attpåtil kunne jeg ønske kameraarbeidet og lyden hadde vært mer prioritert.

Sannheten traff kanskje ikke der den ønsket hos meg, men det var fortsatt en film som jeg sitter igjen med et positivt inntrykk av. Det er en god film å se på storskjermen pluss litt til for noen kanskje.

Sannheten (La Vérité) - Regi av Hirokazu Kore-eda. Spilletid 1 t. 46 min. Land: Frankrike. Norgespremiere: 12.2.21 Skuespillere: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier. Aldersgrense: Tillatt for alle

Relaterte innlegg