Meny Lukk

“Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” – Marvels beste origin story


Etter nesten 800 dager uten Marvel på det store lerretet, returnerer universet med en av deres kulest filmer hittil.

Etter å ha levd i ti år som innvandrer i Amerika blir Shang-chi (Simu Liu – Women is Losers) trukket inn i spindelvevet til terroristorganisasjonen “De Ti Ringene”. Shang-chi må konfrontere fortiden han etterlot seg som flyktning: faren hans Wenwu (Tony Leung Chiu-wai – In the Mood for Love, 2046). 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings er en av de beste filmene marvel har produsert per dags dato. Dynamikken mellom hovedkarakteren og skurken er ekstremt engasjerende, og Tony Leung skinner i rollen som bæreren av de ti ringene. Filmen klarer å gjøre skurken relaterbar selv om han er en totalitær makt. Filmen hopper mellom nåtid og fortid, og i fortiden får vi et sterkt innblikk i relasjonen mellom den mektige faren, og den forsvunnede sønn.

Det beste aspektet med Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings er actionkoreografien. Tidlig i filmen kommer en slåssescene på en buss som vil ta hele publikum med storm, og kan bare bli beskrevet som kanskje årets råeste scene. I de fleste filmene til Marvel føles actionklimakset vektløs og for avhengig av CGI (for eksempel slaget i Black Panther). Det er også mye CGI i denne filmen, men regissør Destin Daniel Cretton (Short Term 12, Just Mercy) har funnet den perfekte balansen mellom ekte stunt og overdrevne effekter.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings er marvels beste film på flere år. Den setter opp en haug med elementer som vil påvirke universet, samtidig som den forteller en spennende og rørende historie. Denne vil du ikke gå glipp av!

Regi: Destin Daniel Cretton. Med: Simu Liu, Awkwafina, Tony Leung Chiu-wai. Norgespremiere: 01.09.2021 Spilletid: 2t 12m. Aldergrense: 12 år.

Relaterte innlegg