Meny Lukk

“Silk Road” – Spennende film i feil hender

I 2011 lanserte Ross Ulbricht (Nick Robinson) verdens første «darknet market», nemlig Silk Road. Det var en anonym nettside som fungerte omtrent som Amazon, men for dop. I et håp om å endre verden til et bedre sted valgte Ulbricht å starte nettstedet. Han ville gi makta tilbake til folket samtidig som han ville gjøre det tryggere å få tak i ulovlige stoffer. Det som skulle være en feilsikker idé ble fort til for mye for gründeren og ettehvert ble Silk Road en av hovedprioriteringene til politiet og FBI. Blant annet fikk avdanka DEA-agent Rick Bowden (Jason Clark) snurten av saken og ble fort involvert.

Silk Road handler om en ekstremt spennende ekte sak, men dessverre ble spenninga i filmen kvalt. Filmen starter temmelig sakte, fortsetter greit sakte og når først spenningstoppen kommer blir man skuffa. Det er synd at et så kult “true crime-“prosjekt ble såpass dårlig utført. Filmen sykler i sirkler med sine mange kjedelige dialoger som aldri griper én helt. For å være ærlig kjentes hele filmen uten som et nys som aldri kom.

Når det kommer til skuespillerne får jeg litt vondt. Filmen følger Ross Ulbricht, entrepenøren og skaper av Silk Road spilt av Nick Robinson samtidig som den korrupte typiske politimannen Rick Bowden spilt av Jason Clark. Derfor er det for det meste de vi ser på skjermen. Ingen av de gjør noen spesielt dårlige opptredener, vil heller nesten argumentere for det motsatte, men de får dessverre ikke noe med seg inn i disse rollene. Dialogene og karakterene er flate og kjeie. Spesielt i Jason Clarks tilfelle er det vondt å se han portrettere en stereotypisk politimann i film. Rollen hans blir også ufrivillig komisk når han blir satt til å jobbe med cyberkriminalitet og klarer ikke engang å sende en mail.

Man kan ikke annet enn å lure på hva denne filmen hadde vært i andres hender. Med et så bra utgangspunkt for en film forventer man litt mer en dette. Samtidig er det ikke en vanskelig film å se på, men lengden gjør det ikke lett heller. Bedre lykke neste gang, Tiller Russell.

Silk Road - Regissert av Tiller Russell. Spilletid: 1t 57m. Land: USA. Norgespremiere: 19.03.2021. Skuespillere: Nick Robinson, Jason Clarke, Jennifer Yun, Jimmi Simpson. Aldersgrense: 12 år.

Relaterte innlegg