Meny Lukk

Skrekkikonet Brian Yuzna på Ramaskrik!

Regissør, manusforfatter og produsent Brian Yuzna er kanskje ikke like kjent som andre filmskapere innenfor sjangeren, som f.eks John Carpenter, Wes Craven eller Clive Barker. Likevel er han en godt respektert mann for skrekkfans, og er kanskje best kjent for å bringe H.P Lovecrafts verk From Beyond og Re-Animator til kinolerretet sammen med regissør Stuart Gordon. Sistnevnte film hadde tilskuerne av Ramaskrik gleden av å se i nydelige 35mm. Produsenten hadde nemlig med seg en kopi av filmen, originalt vist på filmens veldige premiere i 1985, i Helsinki. Vi ble servert drinker i stil med væsken i Re-Animator, men heldigvis var det bare Oskar Syltes Pærebrus i våre kjemiglass.

Etter noen fornøyelige forord av Yuzna ble vi vist filmen, og filmen er enda like morsom og skrekkinngytende som den gang. Deretter var det rom for en Q & A, hvor spørsmål ble stilt av både vert og publikum, deriblant regissør Roar Uthaug.

 

 

Dagen etterpå var det mulig å få signert diverse plakater og filmer av ham, og stadig så man ham i gangene, og han var alltid åpen for en prat. Senere viste han sin første innsats i registolen, filmen Society i anledning dens 30-årsjubileum. Denne filmen derimot delte publikumet nokså halvt om halvt, men alle kunne si seg enig med at det var en filmopplevelse ulikt noe annet. Etter filmen var Yuzna i samtale med filmanmelderen og skrekkfilmentusiasten Kim Newman, hvor de gikk mer i dybden av sjangerens opphav og viktighet. Selv etter Yuzna var ferdig med sitt fortsatte han sitt opphold på Ramaskrik i lille Oppdal, og for å toppe det hele var førstepremien av Ramaskriks faste skrekkquiz en original Re-Animator-plakat, signert av ham selv. Forhåpentligvis tar han turen innom til neste år også. Dersom du ikke var kjent med navnet Brian Yuzna før nå, må du se Re-Animator og dens oppfølgere, samt Society og Return of the Living Dead III. De viser Yuznas unike fortellerevne og hans bunnløse forkjærlighet for skrekksjangeren.

Relaterte innlegg