Meny Lukk

“Smaken av sult” – Litt for mange smaker på én gang


I «Smaken av sult» møter vi Carsten og Maggie. De er et ektepar som driver en gourmet-restaurant sammen. De har tilsynelatende alt man kunne ønske seg, men mangler en ting: en Michelin-stjerne.

I hovedrollene finner vi Nikolaj Coster-Waldau som Carsten og Katrine Greis-Rosenthal som hans kone Maggie. Begge to spiller virkelig godt, og særlig Rosenthal skinner som Maggie. Kinematografien er vakker og formidler godt de sanselige opplevelsene til karakterene. Tidvis kan det visuelle allikevel oppleves som litt overtydelig og ensformig.

Filmen er nok generelt litt overtydelig. Man blir fortalt hva man skal tenke og føle til enhver tid, men det oppleves som litt overfladisk. Manuset drar i litt for mange retninger og man blir sittende å lure litt på hva som egentlig er det viktigste i filmen. Handler det om ekteskapet, barna eller mat? Filmen engasjerer nok mest når den tar for seg ubalansen mellom karriere og familieliv, men det er for mange andre baller i luften til at man blir dratt skikkelig inn i historien.

Smaken av sult er en film med mye potensiale. Særlig skuespillerprestasjonene imponerer. Men manuset oppleves dessverre som rotete og litt overfladisk. Selv om filmen er godt spilt tror man ikke helt på relasjonene mellom karakterene. Filmen ville nok vært bedre om det ble fokusert på et hovedtema, og de andre fikk være mer perifere. Man får en følelse av å se tre filmer på en gang, hvor man dessverre blir sittende litt distansert å se på noe som virkelig prøver å engasjere publikum emosjonelt, men ikke alltid makter det helt.

"Smaken av sult" regissert av Christoffer Boe. Med: Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Flora Augusta, Charlie Gustafsson, August Vinkel. Spilletid: 1 timer og 44 minutter. Land: Danmark. Aldersgrense: 12 år. På kino: 24 September

Relaterte innlegg