Meny Lukk

“Speak No Evil” – Den danske “Get Out”


“Speak No Evil” er en dansk skrekkfilm regissert av Christian Castrup. Bjørn (Morten Burian) og familien hans reiser til Nederland for å tilbringe en helg hos en familie de møtte under en ferietur i Italia. I begynnelsen virker alt å være som det skal, men etter en stund begynner fasaden hos den nederlandske familien å slå sprekker. Det som opprinnelig skulle være en hyggelig og avslappende tur, blir dermed omgjort til en meget ukomfortabel opplevelse som etterhvert vil få alvorlige konsekvenser for den vesle småbarnsfamilien fra Danmark.

Det er ikke hver dag en får en ny dansk skrekkfilm. Det er heller ikke hver dag man opplever like mye grøss som jeg oppplevde da jeg satt meg ned for å se denne filmen. Den klarte på mesterlig vis å holde spenningsmomentet sitt oppe under mesteparten av spilletiden sin på 1 time og 37 minutter.

Morten Burian (Bjørn) og Sidsel Siem Koch (Louise) var meget solide i rollene deres. Hurian fikk tydelig frem den kjedsomheten Bjørn hadde opplevd i lengre tid, og det var ikke vanskelig å forstå hvordan han kunne bli så sjarmert av den tilsynelatende hyggelige familien fra Nederland. Koch var også en fryd å se i rollen som småbarnsmoren Louise. Hun klarte på en effektiv måte å få frem den ukomfortable opplevelsen karakteren hennes hadde i filmen.

Resten av rollebesteningen var også svært solide. Fedja van Huêt (Patrick) og Karina Smulders (Karin), var fenomenale i rollene som de tilsynelatende hyggelige småbarnsforeldrene fra Nederland.

Speak No Evil hadde likevel noen problemer som jeg la merke til da jeg så den. Filmen virket litt for lang for den relativt tynne handlingen sin. På et punkt føltes det på en måte som at filmen ikke hadde noe mer å vise før den kom til klimakset sitt. Motivet til antagonistene i filmen var heller ikke tydelig formulert, noe som fikk meg til å undre på hvorfor de ender opp med å gjøre det de gjør.

Speak No Evil er en meget solid film. Den har imponerende skuespillprestasjoner og vil holde deg ved enden av setet ditt under mesteparten av spilletiden sin. Denne filmen kan jeg absolutt anbefale.

"Speak No Evil" regissert av Christian Castrup. Med: Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huêt og Karina Smulders. Spilletid: 1 time og 37 minutter. Aldersgrense: 15 år. På kino: 16. september.

Relaterte innlegg