Meny Lukk

“Tannfe i trøbbel” – Irriterende tannfe på ferde!


Tannfe i trøbbel er en hyggelig familiefilm som tar opp viktige temaer for barn. Den handler om å kjempe for miljøet, vennskap og finne ut av seg selv.

Fioletta er en søtsugen tannfe som støtt og stadig skaper trøbbel for seg selv. Selv om tannfe-ledelsen har strøket Fioletta under tannfe-eksamen, finnes det ikke forståelse hos Fioletta at det betyr at hun ikke kan dra til menneskeverden og gjøre sin tannfe-plikt. Hun sniker seg avgårde og plutselig blir det vanskelig å komme seg hjem. Hun slår seg sammen med unge Maxie, som skal hjelpe Filotta å komme seg tilbake til tannfe-verden.

Maxie inngår en avtale med Fioletta at dersom hun skal hjelpe henne, må Fioletta trylle Maxie tilbake til sitt idyllisk hus. Maxie har nemlig akkurat flyttet til den eksosfylte byen sammen med moren sin, og hennes nye kjæreste. Men det Maxie ikke vet, er at Fioletta ikke er en vanlig tannfe.

Tannfe i trøbbel er en koselig film som treffer nok på humoren til mindre barn. Etter min mening så er tannfeen Fioletta voldsomt irriterende, har null respekt for andre, og er mildt sagt ekstremt egoistisk. Dette endres jo litt slutten, men det kunne blitt gjort en større sak ut av. Karakterene i filmen kunne fint ha skrudd ned nivået på skriking et par hakk, men det er kanskje noe barn liker?

Filmen tar også opp viktige temaer om naturvern og miljøet. Det er godt at en irriterende tannfe kan lære bort til barn at trær er og blomster er en bra ting. Det er også fint at tannfeen viser at man ikke trenger å prøve så hardt å være noe man ikke er. Godt for barn å lære seg slikt tidlig.

Selv om tannfeen treffer høyt på irriterende skalaen, kan denne filmen være en hyggelig familiefilm. Barn lærer noe, og det er jo alltid gøy å se på animasjonsfilmer som har med trylling og magi.

"Tannfe i trøbbel" regissert av Caroline Origer. Med: Marion Ravn, Victor Sotberg. Spilletid: 1 time og 25 minutter. Land: Tyskland og Luxembourg. Aldersgrense: Tillat for alle. På kino: 2. juni. 

Relaterte innlegg