Meny Lukk

“The Lost City” – Raiders of the lost ‘ark’


The Lost City er en film som tilfredstiller publikums sult for en adventurefilm, så lenge de ikke allerede er mette.

Etter 2 år med pandemi har eventyrlysten hos kinogåerne steget ekstremt. Det er ihvertfall tankegangen til produsentene bak mange av årets største filmer. Med Uncharted og Sonic 2 allerede på kino, er det ingen tvil at 2022 er ekspidisjonens år. Men en film som trolig ikke vil bli husket blandt disse gigantene er The Lost City

The Lost City følger forfatteren Loretta Sage (Sandra Bullock – Gravity, Speed) og covermodellen Alan (Channing Tatum – Free Guy, The Lego Movie) mens de prøver, mot sin vilje, å finne den berømte ildkronen. Eventyret er ekte, men heltene er ikke. På veien lærer de seg at den verden er mer romantisk, spennende, og ikke minst SPRØ enn Loretta sine bøker noensinne kunne skildret. 

Adam og Aron Nee (Band of Brothers) har skapt en film som balanserer humor og drama aldeles sterkt. Det går aldri fem minutter uten at det er grunnlag for seeren til å le, og alikevel føler vi en sterk emosjonell tilknyttning til våre to hovedkarakterer. Channing Tatum og Sandra Bullock har begge fantastisk komisk timing, og gjør et manus som er moderat morsomt, til en veldig morsom film. 

Skurken i en adventurefilm er ofte en ettertanke, og denne filmen er ikke et unntak. Daniel Radcliff (Harry Potter, Swiss Army Man) spiller Abigail Fairfax, aka den samme karakteren han spilte i Now You See Me 2. Daniel Radcliff er i et ‘silly goofy mood’ gjennom hele filmen, mens han improviserer vitser, og dreper hensynsløst. Leiesoldatene hans derimot er mye mer underholdende, ettersom at alle har noen gøyale karaktertrekk, og får sine små øyeblikk til å skinne.

The Lost City er en film som ikke tar seg selv veldig seriøst. Hovedkarakterene og manuset løfter filmen fra å bli noe mer enn bare “enda et eventyr i jungelen”. Den er morsom, brisk, og viktigst av alt har et stort hjerte. En framtidig klassiker for ungdommer som ser film i stua på en fredagskveld.

"The Lost City" regissert av Adam Nee og Aron Nee. Spilletid: 1 time og 52 minutter. aldersgrense: 12 år

Relaterte innlegg