Meny Lukk

“The Lost King” – Langdrøy fiksjon om interessant historie


Besluttsomheten og pengeinnsamlingen til amatørhistoriker Philippa Langley førte til oppdagelsen av levningene til kong Richard III i 2012. Filmen The Lost King er en fiksjon som handler om hvordan Langley klarte dette, og motstanden hun møtte på vegen. 

Hovedperson Phillippa Langley (Spilt av Sally Hawkins) er en skilt tobarnsmor, har sykdommen ME som blusser opp under stress, og blir ikke anerkjent på jobb. Etter å ha sett et historisk skuespill om kong Richard III blir hun helt besatt av han, og finner endelig noe som gjør henne håpefull i livet. Hun vier alt til å undersøke denne kongen, og besettelsen går så langt at hun starter å se, og snakke til, syner av Richard (spilt av Harry Lloyd). Hennes mål er å bevise at kongen ikke var ond slik som han ble framstilt, og å finne levningene av han. Langs veien møter hun folk som ikke tar henne seriøst, sexisme og mye tvil. 

For å være en drama/komedie, så fikk ikke denne filmen meg til å le. Den var likevel en vittig (og ekstremt britisk) film som ga meg et innblikk i historie jeg aldri hadde hørt om. Jeg synes at denne filmen kunne vært like interessant, om ikke mer, som en dokumentar, med den ekte Phillippa Langley på skjermen. Det var litt lite framdrift og overraskelser for å gjøre det til en bra fiksjon. 

Dersom du er spesielt interessert i kongehistorie, eller vil ha en vittig og britisk historietime, så er ikke denne filmen så verst. Personlig falt ikke denne i smak, siden jeg begynte å kjede meg etterhvert, da den ble litt langdrøy. Til tross for dette var det en tilfredsstillende og fin slutt, og ekstra interessant at det var en ekte historie. Så viser vel historien forsåvidt en god moral om at du kan få til det du vil...

The Lost King. Regi: Stephen Frears Med: Sally Hawkins, Harry Lloyd, Steve Croogan Land: England Aldersgrense: A Språk: Engelsk Spilletid: 1t 47m. På kino: 7.oktober 2022

Relaterte innlegg