Meny Lukk

“Trolls – Verdensturné” – Et ordentlig sjarmtroll

Trolls – verdensturné er en sprudlende, men klisjé introduksjon til ikoniske pop sanger for den yngre generasjonen

[usr 3,5]

Prinsesse Poppy (Anna Kendrick – Pitch Perfect, Into The Woods) og Branch (Justin Timberlake – In Time, The Social Network) returnerer i oppfølgeren til den moderate 2016 suksessen Trolls. I denne filmen blir de elskverdige gladlaksene satt opp mot det beinharde rocketrollet, prinsesse Barb (Rachel Bloom – The Angry Birds Movie 2, Robot Chicken) som prøver å forene alle troll under én sjanger, Rock.

Det er umulig å ikke trekke på smilebåndene når man ser den 91 minutters lange animasjonsfilmen. Den er full av energi og kreativitet, og ender opp med å være en av de mest joviale filmene noensinne. Filmen er nesten i konstant bevegelse med mange humoristiske animasjonsdetaljer, der en stor andel ender opp med å være genuint kreativ og morsom. Den korte lengden gjør at disse vitsene aldri blir gamle, og hele familien vil være underholdt fra første minutt. 

Filmen har en del rolige scener som blir satt opp mot den høye energien for forhindre at tilskuerne skal bli utslitt. Disse scenene omhandler karakteren Branch som ønsker å fortelle prinsesse Poppy at han har følelser for henne. I de fleste filmer ville denne delen av historien virke unødvendig, men i Trolls – Verdensturne er dette en kreativ spinn på en gammel klisjé, som viser hvor trangsynt prinsesse Poppy egentlig er.

Musikk er en veldig viktig del av Trolluniverset. Universet er delt inn i seks land, som alle bygd rundt en musikksjanger. Animatørene gjør en herlig jobb med å vise forskjellene på de seks forskjellige landene. Poppy, og Branch besøker alle landene i deres reise på å stoppe Barb. Countryland, som er inspirert av den ville vesten, ender opp med å være filmens høydepunkt. Her får seeren virkelig oppleve kontrasten mellom de forskjellige sjangrene, mens Poppy prøver å oppmuntre de triste innbyggerne med å synge Gangnam Style. 

De andre destinasjonene den dysfunksjonelle duoen besøker, er dessverre ikke like spennende. Funk og EDM områdene ser helt lik ut, samtidig som scenene deres er nesten identiske. Begge dekker en krig mellom de kule trollene, og de ondskapsfulle rocketrollene. Men disse scenene ender opp med å være antiklimatiske, på grunn av måten filmskaperne velger å vise musikk som et våpen. Det beste actionsegmentet i filmen er en dancebattle mellom K-pop og Reggeaton troll, selv om K-poptroll antyder at Troll-Korea eksisterer.

Trolls – Verdensturne er en film som har noe for alle aldre. De yngre vil få en energisk filmopplevelse med mange artige karakterer, og musikkinnslag. Mens den eldre generasjonen vil få gjenoppleve noen av tidenes beste sanger. Etter å ha sett denne filmen kommer barna til å si: ONE MORE TIME 

Trolls World Tour - Regi av Walt Dohrn og David P. Smith. Spilletid: 1t 30 min. Land: USA. Norgespremiere: 02.10.2020. Skuespillere Anna Kendrick, Justin Timberlake, James Corden. Aldersgrense: Tillat for alle.

Relaterte innlegg