Meny Lukk

“What’s Love got to do with it?” – ganske mye, egentlig


Når barndomsvenn og nabo Kaz (Shazah Latif) forteller Zoe (Lily James) at han har valgt å gå for et arrangert ekteskap, slik foreldrene hans gjorde, velger hun å lage en dokumentar om dette og følge han fra beslutning til ekteskap. Zoe har selv ikke hatt hell i kjærlighetslivet sitt og moren hennes (Emma Thompson) er desperat for at hun skal finne noen. De to familiene er veldig nære, og Zoe og moren blir med til Lahore for å feire bryllupet, men Zoe stiller kritiske spørsmål til Laz, både foran og bak kameraet sitt. 

Dette er en moderne og koselig romcom skrevet av Jamina Khan og regissert av Shekhar Kapur. Tre ord jeg skrev ned i løpet av filmen var: sjarmerende, feel-good og kleint. Dette er nok det jeg ser etter i en rom-com, de skal være underholdene, trøstende og litt unkomfortable å se på til tider. Dette er en solid romcom med flere lag enn kun en kjærlighetshistorie (eller flere). Den handler om familie, forening og aksept av kulturer, og forventinger. 

Den er også litt ulogisk og forutsigbar til tider, Zoe for eksempel slenger litt mye rundt på kameraet som hun liksom skal filme en dokumentar med, og filming hun gjør ser ikke særlig bra ut. Jeg vet ikke om det skal være en vits at hun skal være litt dårlig til å filme eller om det er for å skille den faktiske filmen og dokumentaren. Manuset er også litt anstrengt til tider, men som oftest føles det egentlig bare ut slik vi mennesker snakker. Det er bare litt ukomfortabelt å høre hvor kleine vi er av og til. Hele greia er også litt hastet, noen ting føles ut som de går litt for rask over. 

Lily James sjarmerer som vanlig, og Emma Thompson er skikkelig comic relief i noen av de mer seriøse scenene, det er utrolig kjekt til tider, men karakteren er også et godt eksempel på internalisert og normalisert rasisme som mange har. Shazad Latif er også flink, men jeg kan ikke si jeg likte karakteren veldig godt, selv om jeg kan forstå hvorfor han tar mange av valgene han gjør. Resten av casten fungerer også veldig godt i rollene sine, med både alvorlige og komiske øyeblikk. Jeg ble overaskende rørt mot slutten der.

Jeg ble underholdt, rørt, litt ukomfortabel og var nokså fornøyd ved filmens slutt. Hvis du går inn med forventing å se en kjekk romcom (med litt feil), tror jeg det blir en gøy opplevelse.

"What's love got to do with it?" regissert av Shekhar Kapur. Med:  Lily James, Shazad Latif, Emma Thompson, Taj Atwal. Spilletid: 1 time og 49 minutter. Land: England. Aldersgrense: 6 år. På kino: 31. mars

Relaterte innlegg