Meny Lukk

“Zombieland: Double Tap” – Barnevennlig ‘komedie’

[usr 2,5]

Dette er én av to anmeldelser vi har av Zombieland: Double Tap. Du kan lese Jan Arilds tanker om filmen her.

Etter ti år som innbyggere i nasjonen Zombieland, har våre favorittzombiejegere blitt til en sammenknyttet familie. Witchita (Emma Stone) og Columbus (Jesse Eisenberg) er tilsynelatende fortsatt veldig forelsket. Tallahassee (Woody Harrelson) er svært fornøyd med deres nye hjem: Det Hvite Hus. Og Little Rock (Abigail Breslin), har vokst seg til en vakker og selvstendig ung voksen, men hun savner å ha andre mennesker på sin egen alder rundt seg. Columbus tenker faktisk at det går så bra at han velger å fri til Witchita, som selvfølgelig ender med at jentene stjeler Tallahassees bil og rømmer i løpet av natten. Når kun Witchita returnerer til huset uten Little Rock, kaster gjengen seg i bilen for å prøve å finne henne.

Filmen er en helt grei fortsettelse fra første filmen, og fortsatt med mye fokus på Columbus sine regler. Filmen tilfører historien veldig lite nytt, bortsett fra et overraskende morsomt sidekick og en ny type zombie. Zombiene har utviklet seg gjennom årene, så derfor har de valgt å dele opp de tre vanligste typene i tre kategorier, Homer, Hawking og Ninja-zombie. Men den nye mutasjonen har gjort zombiene sterkere, raskere, smartere og vanskeligere å drepe. I lys av dette er det overraskende lite skjermtid med zombier i denne filmen, og veldig mye kjøring av bil isteden. Dette førte til mange kjedelige scener, med innslag av ganske enkel og noe barnslig humor.

Det er nok mange som har et nostalgisk forhold til den første filmen som kan tilgi den nye for at den blir for hyggelig, for snill og for barnslig, men nettopp disse tingene gjør filmen ganske kjedelig i lengden. Det er synd at den ikke klarer å leve opp til den første filmen, da det er bygd opp relativt høye forventinger rundt denne oppfølgeren. Jeg vil tro at gutter og jenter i 8-13 års alderen kommer til å storkose seg med denne barnevennlige “komedien”, mens de som har gledet seg i ti år til et actionspekket, hysterisk morsomt comeback, kommer til å bli skuffet. 

PS, bli sittende under rulleteksten. 

Zombieland: Double tap– Regissert av Ruben Fleischer; med Woody Harrelson, Emma Stone, Jesse Eisenberg & Abigail Breslin. Spilletid 1. 39m. Land: USA. Premiere; 25 oktober.

Relaterte innlegg