Meny Lukk

“A Simple Favor” – Ikke helt skuddsikker

A Simple Favor driver Stephanie vlog-kanalen “Hey, Moms! with Stephanie”, hvor hun legger ut tips og triks for å overleve en hektisk hverdag som alenemor. Så fort hun blir involvert i livet til den gåtefulle Emily blir en allerede hektisk hverdag enda mer komplisert. Når Emily (Blake Lively) forsvinner, tar Stephanie (Anna Kendrick) det på seg å finne ut hvor hun har blitt av. Dette leder ned i et kaninhull som åpner for mystikk, på typisk Paul Feig-vis.

Filmen blir beskrevet som komedie, krim, drama, mysterie og thriller. Det viser seg altså at dette er en sjangerblanding av de sjeldne, som beveger seg inn på diverse tema og stemningsspekter. Til tross for en god helhetlig gjennomføring, er dette er et av filmens største handikap, og man sitter i flere scener med en følelse av forvirring og forhastelse. Filmen skynder seg gjennom handlingspforeløpet og glemmer å presentere element som er viktige for filmens fremgang. 

Musikken er en rød tråd som er bygget opp med god struktur. Når Stephanie danser til Emilys musikk, blir hun tatt på fersken, og de ender med å danse sammen. Noe av det viktige som driver fortellingen frem er de franske tonene som gir karakterene liv og et kombinert grunnlag.

Det er mye som fungerer, men også deler som ikke treffer som de skal. Lively sine skuespillerprestasjoner skinner gjennom som positive, mens Kendricks prestasjoner ikke er av samme rang. Karakteren føles som noe man har sett før. Barna til de to mødrene, Miles (Joshua Satine) og Nicky (Ian Ho), trekker også opplevelsen av filmen et par hakk ned. I hver scene hvor arvingene er med er det hyling, skriking og overdreven voldsomhet.

Det som skuffer mest med A Simple Favor er at den ikke utnytter sitt potensiale. Filmen hadde behøvd et hardt dytt i retning kaninhullet for å kunne manipulere publikum på en mindre forutsigbar måte. Humoren er, som man kan forvente av Feig, morsom, men det spilles for mye på det lystige i handlingen fremfor det som kunne skapt mer intrige og spenning. Feig har ikke helt bestemt seg for om det er en frisk komedie eller en dramatisk thriller han ønsker å presentere.

A Simple Favor forsøker å være en morsom utgave av Gone Girl. Feig treffer publikum godt på underholdningsfronten, men det mangler noe for å gi filmen en større wow-faktor. Dette er god søndagsunderholdning, men ikke nødvendigvis mer enn det.

A Simple Favor - regissert av Paul Feig; med Anna Kendrick, Blake Lively og Henry Golding; Spilletid: 1 t. 57 min. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. Premiere: 7. desember 2018

Relaterte innlegg