Meny Lukk

Oscar-prognosen: Beste mannlige hovedrolle

Christian Høkaas:

Leonardo DiCaprio. Punktum.

 

Sondre Hareide:

Leonardo DiCaprio er helt klart forhåndsfavoritten her. Han har vunnet så godt som alle indikerende priser gjennom vinteren, og det er mange som mener at det er hans «tur». Men ærlig talt, fuck hans «tur». Han er igjen ikke den beste, og den eneste grunnen til at jeg har litt lyst til at han skal vinne er så den jævla memen kan dø. Ja, jeg vet at han spiste rå bisonlever, rå fisk, og badet i isvann, men å torturere seg selv og reagere deretter er vel kanskje ikke skuespill? Det hjelper heller ikke saken hans at Michael Fassbender er så utrolig mye bedre enn ham. Fassbender som Steve Jobs var ekstremt overbevisende. Fassbender ligner kanskje ikke, men han snakket, bevegde seg, og hadde samme kroppsspråk som Jobs. Den eneste som har vært mer som Steve Jobs er Steve Jobs selv, så Fassbender fortjener i aller høyeste grad Oscaren. Jeg forstår ikke hvorfor Matt Damon er nominert, han spiller tross alt bare seg selv på Mars, noe som for all del var underholdene å se på, men ikke Oscar-verdig. Eddie Redmayne vant i fjor, og han kan vel strengt tatt bedre enn det han leverte i The Danish Girl, så han fortjener heller ikke å vinne. Jeg mener også at Redmayne og Damon stjal nominasjoner fra Michael Keaton for Spotlight og Michael B. Jordan for Creed. Trumbo har jeg enda ikke sett. Men jeg tviler på at Bryan Cranston har noen reel sjanse til å vinne.

Vinner: Leonardo DiCaprio, The Revenant

Personlig favoritt: Michael Fassbender, Steve Jobs

 

Travis Alexander Ravn:

La oss først skille mellom de nominerte og de reelle kandidatene. Bryan Cranston (Trumbo) spiller en troverdig manusforfatter som sliter etter å ha blitt svartelistet i Hollywood og filmen som omhandler kunstere er jo uimotståelig for Akademiet, men det mangler den kritiske forvandlingen som bør kreves av en vinner. Eddie Redmayne spiller Lili i periodedramaet The Danish Girl om en mann som streber med sin forvandling fra mann til kvinne i lys av samfunnsnormer. Enda Redmayne leverer en god prestasjon, finnes ikke de kritiske scenene der han overbeviser meg om at han fortjener Oscaren. Ei heller fortjener Matt Damon å ta seieren. Det er ikke nok å blottelegge ens fascinasjon for romdrakter to år på rad, tross hvor «hot» sci-fi måtte være.

Dermed sitter vi igjen med den sanne konkurransen: Michael Fassbender mot Leonardo DiCaprio. Michael Fassbender spiller visjonæren Steve Jobs med en innlevelse og tolkning av øverste klasse. I filmens hete føles det som at man vitner Steve Jobs, og ikke en skuespillers tolkning. Fassbender har sannelig overgått alle forventninger og skrevet seg inn blant stjernene. Men siden DiCaprio vant SAG i år, så gjelder visstnok ikke noe annet. Moralen hvis DiCaprio vinner blir derfor: så lenge en skuespiller er nominert nok ganger og uansett hvor middelmådig hans prestasjon måtte være, vinner han fordi dette er Oscaren (bitches).

Vinner: Leonardo DiCaprio

Personlig favoritt: Michael Fassbender  

Relaterte innlegg