Meny Lukk

BIFF: “Femme” – Skeivt hevnaktig drama

En britisk drama-thriller satt i Londons gater om hevn, homofobi, femininitet og maskulinitet. Et godt premiss med litt ubenyttet potensialet.

Jules (Nathan Stewart-Jarrett) er i sitt alter-ego, Aphrodite Banks en av Londons mest anerkjent drag artister. En natt etter et show bestemmer han seg for å kjøpe sigaretter og møter på Preston (George MacKay) og vennegjengen. Etter et angrep av Preston og de andre er Jules blitt traumatisert og trekker seg tilbake fra omverdenen. Måneder senere og igjen møter Jules Preston, men denne gang i en sauna kun for homofile. Han ser muligheten for å ta hevn og begynner en affære med Preston, som ikke har kommet ut av skapet enda.

Dette er debuten for regissørene Sam H.Freeman og Ng Choon Ping, hvor de gjør en godkjent debut. “Femme” er for det meste bra og den velger å ta opp interessante og viktige tematikker. Både Stewart-Jarrett og McKay er overbevisende i sine roller, og med god dynamikk gjennom hele filmen skaper de skikkelig spenning til siste sekund. At alt så og si finner sted i noen av Londons mørke gater under gatelys hjelper med å formidle frykten og usikkerheten som er synlig i ansiktsuttrykket til karakterene.

Men “Femme” har en del aspekter som ødelegger det for min del. Språket som brukes av McKay sin karakter og vennegjengen blir i overkant komisk ved noen tilfeller, noe som muligens ødelegger litt seriøsiteten som er tilstedet. I tillegg så har filmen en del ubenyttet potensiale som ville gjort den mer nervepirrende og mer ukomfortabel, dette ville hjulpet i noen deler hvor det skal være skikkelig ukomfortabelt for både karakterene og seerne.

“Femme” er for det meste bra, men mangler litt når det gjelder thriller aspektet med historien. Ellers er det en godkjent hevnaktig fortelling som tar opp viktige temaer innenfor homofili, feminitet og maskulinitet.

"Femme" regissert av Sam H. Freeman og Ng Choon Ping. Med: Nathan Stewart-Jarret og George MacKay. Land: Storbritannia. Spilletid: 1 time og 39 minutter. På kino: Ukjent

Relaterte innlegg