Meny Lukk

BIFF: ”Passages” – Firkantdrama à la Paris

“The Author, The Printer, His Husband and His Lover” kunne vært en passende tittel til dette firkantdramaet. Er det svik, seksuell forvirring eller egoisme som driver Tomas – dramaets sentrum?

Passages er en fransk dramafilm med romantisk tema fra Ira Sachs med Franz Ragowski, Ben Whishaw og Adèle Exarchopoulos. Litt avhengig av øyet som ser kan man kalle filmen både romantisk, thriller, komedie, satire, samtidig som den tidvis grenser til porno. Tomas (Ragowski) er ferdig med filminnspilling og feirer med ektemannen (Whishaw) på nattklubb. Når mannen ikke vil danse får han tilbud av Agathe i stedet. De danser og danser, og utover kvelden skjer det enda mer…

Kanskje festivalens “skjulte skatt” til nå, der den ikke har fått i nærheten av samme publisiteten som f.eks. All of Us Strangers har fått. Det hadde Passages definitivt fortjent – men det er ikke noe sjokk at den ikke har fått det, ettersom dette på ingen måte er alles kopp te. Filmen er veldig direkte når det kommer til både sex og følelser og har et mektig uforsonlig manus. Karakterer kan være ufordragelige i oppførsel, men er utrolig spennende å følge med på.

Det er en virkelig engasjerende historie som fortelles, og den fortelles på en engasjerende måte også. Regiet er presist – kynisk når det trengs, flamboyant når det trengs. Sachs har fått med seg noen av de heteste skuespillerne i verden, og de fyrer på alle sylindre.

Vil egentlig ikke si så mye mer om Passages, ettersom det er en filmopplevelse som styrkes av å vite lite om den på forhånd. Anbefales i hvert fall på det sterkeste, da Sachs har skapt en sexy og sterk film med forrykende skuespill.

"Passages" av Ira Sachs. Med: Franz Rogowski, Adèle Exarchopoulos og Ben Whishaw. Spilletid: 1 time og 31 minutter. Land: Frankrike. Aldersgrense: ukjent. Kommer på kino: ukjent

Relaterte innlegg