Meny Lukk

“Breaking News in Yuba County” – for all del, skip denne

Breaking News in Yuba County er en «komediefilm» regissert av Tate Taylor. Filmen handler om Sue Buttons, en middelaldrende dame besatt av affirmasjon. Dette innebærer praktiseringen av å styrke sitt selvbilde og søke etter bekreftelse i samfunnet. Sannheten er at ingen virkelig bryr seg om hun. Dette endrer seg når hun oppdager ektemannen dø av hjerteinfarkt etter sjokket over å bli tatt på senga. Ved å gjemme liket finner hun på en historie om at ektemannen er kidnappet, noe som blir en stor sak på nyhetene hvor hun endelig får oppmerksomheten hun mener hun fortjener.

Det høres vel ikke så ille ut når man legger det fram sånn, ikke sant? Vel, jeg tenkte nemlig også det da jeg leste synopsisen for filmen. Den hadde jo tross alt skuespillere som Mila Kunis, Allison Janney, Awkwafina og Matthew Modine, så den kunne i det minste bli reddet av dem hvis handlingen ikke var så spenstig. Men etter denne formelle introduksjonen kan jeg meddele at jeg tok aldeles feil.
Hele filmen er nemlig et fullstendig katastrofalt og smakløst forsøk på en komedie som var fysisk vond å i det hele tatt fullføre. Det er så mye galt med den at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne.
Ikke så mye som et smil fikk den 96 minutter lange filmen fram i meg.

For det første så er hovedkarakteren flat og elendig skrevet. Den eneste motivasjonen hun har er å bli sett og ikke en eneste gang i løpet av hele filmen viser hun noe form for sympati eller gir oss noen grunn til å bry seg. Ikke en gang synet av sin ektemanns død rett foran øynene sine har noen som helst påvirkning. Hvis ikke hun bryr seg, hvorfor skal vi bry oss? Hvis Joker (2019) kan få meg til å føle sympati for en massemorder er det virkelig ingen unnskyldninger. Antagonistene i filmen er noen av de mest klisjefylte og endimensjonale karakterene jeg har vært borte i på lenge. Hvert minutt tilbrakt med de var bortkastet og ga meg strømninger av spørsmål til hva i huleste det var Tate Taylor tenkte på? Storyen kunne vært skrevet av en 12-åring som har lest Donald hele livet og den er fylt med fullstendig irrelevante scener og sideplots som ikke leder noe sted. Klippingen og mise en scene er gjort med minimal innsats og er svært distraherende i likhet med de fleste kreative valg i filmen.

Jeg har ingenting positivt å si her, og mer tid ønsker jeg heller ikke å bruke på denne filmen. Jeg har sett den for deg så du slipper å gjøre det. Amen.

 Breaking News in Yuba County - Regi av: Tate Taylor. Skrive av:  Amanda Idoko. Land: USA. Speletid: 1t 36 min. Med: Allison Janney, Mila Kunis, Regina Hall, Awkwafina 

Relaterte innlegg