Meny Lukk

C’mon, C’mon- Filosofisk Svarthvitt Indie


Med Joaquin Phoenix, i svarthvitt, et fokus på lydinnspilling, en filosofisk og merkelig indie film som kanskje blir for pretensiøs for noen.

Johnny (Phoenix) er en radiojournalist som reiser rundt i USA og spør barn og unge om deres tanker spesielt rundt fremtiden. Plutselig blir han satt til å ta vare på hans nevø Jesse (Woody Norman).
Dette skaper selvfølgelig problemer for Johnny men han gjør sitt beste, og de begge blir farget av hverandre.

C’mon C’mon er en lavmælt svarthvitt liten indie film som ved bruk av filosofisk voice-over og intervju av barn lagt fram som en dokumentar, evner å få en til å tenke, med særs godt skuespill av både Phoenix og Norman. Med et rolig lydbilde og en nesten avslappet stil så kan man ta seg til å ikke føle noen konflikt eller fare i filmen, men av og til trenger man kanskje slike filmer også.

Svarthvitt, indie film, en masse voice-over fra andre verker, en lavmælt film med lite «action» er faren rimelig stor for at man kan falle inn for å bli skikkelig navnebeskueende og pretensiøs, og jeg må innrømme at jeg tok meg selv i å tenke «er denne filmen laget etter en en slags pretensiøs check liste?» kanskje svaret er ja, men for meg så ble det akkurat nok. Filmen hadde nok absolutt ikke hatt den samme effekten hvis den var i farger.

Er du i humør for en tankefull og lavmælt film med Joaquin Phoenix som gjør en god jobb? Da er nok C’mon, C’mon for deg. Kom igjen, kom igjen…

Med: Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann, Woody Norman, Jaboukie Young-White, Scoot Mcnairy, Molly Webster m.fl. Regi: Mike Mills. Manus: Mike Mills . Land: USA Aldersgrense: A Tillat for alle Språk: Engelsk Spilletid: 109 min På kino: 08.April 2022 

Relaterte innlegg