Meny Lukk

“Magiske Maurits og hans gløgge gnagere” – Solid Pratchett-familiefilm


Et veldig hederlig forsøk på få Pratchett på lerettet. God norsk dub, solid animasjon selv om noe generisk utseende. En familiefilm vel verdt besøket.

Maurits er en smart gatekatt, sammen med noen uvanlig smarte og selvbevisste rotter og fløytisten Knut reiser de rundt og rundlurer landsbyer for penger. Når går dette gæli og hvorfor? Hvordan går det med gruppa da? Dette er jo innlysende spørsmål som jeg ikke skal svare på for det ville vært spoilers. Det jeg kan si er at Helge Jordal er grunnen, og som alltid er det fint å høre stemmen hans.

Dette er en film som er litt vanskelig for meg å anmelde og prøve å beholde min kritiske sans da jeg liker Pratchett veldig godt, jeg er kanskje til og med en Pratchett-fan. Denne filmen er basert på Terry Pratchetts bok “The Amazing Maurice And His Educated Rodents“, og hans særegne måte å fremlegge ting på som hans humor og fortellerstemme er helt klart til stede trass norsk dub, de norske skuespillerne gjør sitt beste med å få fram Pratchetts humor på norsk medvarierende resultat. På tross av det, er filmen tidvis veldig morsom.

Animasjonen er solid men har et utseende som vi har sett mange ganger før, det blir nesten som å se ratatouille igjen, ikke at det nøvendigvis er en dårlig ting.

Filmen har en rimelig simpel historie som viser til tidligere eventyr som rottefangeren med flere, men med Pratchett i bunn, god bruk av norsk dub fin bruk av dialekter, generelt veldig godt oversatt så vidt jeg kan se, fin bruk av Pratchetts virkmidler forth wall breaks, fortellerstemme m.m. Så blir dette en veldig en veldig fornøyelig familie film som er vel verdt turen og tiden din.

Magiske Maurits og hans gløgge gnagere . Regi: Toby Genkel, Florian Westermann Manus: Terry Rossio, Terry Pratchett, Robert Chandler Norske stemmer: Marion Ravn,Victor Sotberg, Anders Bye, Helge Jordal, Lucas Holter Land: England, Tyskland  Aldersgrense: 6 år Språk: Norsk Spilletid: 93 min På kino: 17.februar 2023

Relaterte innlegg