Meny Lukk

“My Policeman” – La Harry være musiker


Det er ingen historie som er mer fremtredende i skeiv diskurs enn historien om ulovlig kjærlighet. “My Policeman” er nok en historie om ulykkelig (Spoiler?), skeiv kjærlighet. Og jeg tror jeg snakker for mange når jeg stiller meg spørsmålet: har vi ikke sett denne historien nok ganger nå?

Patrick (David Dawson og Rupert Everett) har på sine gamle dager fått et slag og er blitt pleietrengende. Hans venner fra ungdommen, ekteparet Marion (Emma Corrin og Gina McKee) og Tom (Harry Styles og Linus Roache), har litt motvillig tatt ham inn i hus. Historien veksler mellom den trøblete relasjonen mellom de tre i “nåtid” og oppløpet til konflikten som går helt tilbake til 1957.

Vennskapet dem i mellom er dypt preget av at Tom og Patrick har et mangeårig romantisk forhold uten at Marion vet om det. Homofili var dessuten straffbart i Storbritannia frem til 1967, så Tom og Patricks forhold er ikke bare et hemmelig bedrag, men også ulovlig. Det hele fører sjokkerende nok til en haug med ubehag for alle involverte.

My Policeman er en helt ålreit film om kjærlighet når den først tillater karakterene sine å uttrykke den. Filmen er en god fremstilling av hvordan kjærlighet føles og ser ut. Det er til dels på grunn av nærgående og intens kinematografi, men samtidig mye takket være en del veldig gode skuespillerprestasjoner. Spesielt gode er Gina McKee og Emma Corrin som begge spiller Marion, den ulykkelige og bitre kona i midten av ektemannens tragiske kjærlighetshistorie.

Harry Styles gjør nok et tappert forsøk på å spille sint og emosjonell ektemann. Da Helle skrev på nettsiden om “Don’t Worry Darling” som også har med Styles i en hovedrolle, beskrev hun det som at “… det gjør ingenting om han holder seg til det han kan best”. Det samme gjelder her; han er helt grei skuespiller, men musikk er nok veien å gå.

Som hintet til tidligere, så er My Policeman en historie man har sett før om man har sett en eneste skeiv film i sitt liv. Og det er også derfor den ikke traff meg. Ikke bare har jeg sett historien før, men filmer om skeive som lider fordi de er skeive kjeder meg. Finn på noe nytt, og la Harry Styles lage musikk i stedet for film.

"My Policeman" regissert av Michael Grandage. Med: Harry Styles, Linus Roache, Gina McKee, Rupert Everett og Emma Corrin. Spilletid: 1 time og 53 minutter. Land: Storbritannia. Tilgjengelig på Amazon Prime fra 4/11/22.  

Relaterte innlegg