Meny Lukk

RAMASKRIK – Dag 4

Dag 4, og den siste for denne gang. Selv om festivalen har måtte vært uten fysisk oppmøte har staben hos Ramaskrik likevel klart å fange essensen av den gode stemningen digitalt; med quiz, og diverse direktesendinger. Vi ser frem til neste år, og takk for denne gang! Over til minianmeldelsene:

The Oak Room

The Oak Room (2020) - Projected Figures

[usr 3]

Ein snøstorm rasar utanfor ein bar som er i ferd med å stenge for kvelden, då det kjem uventa gjest gjennom døra. Denne gjesten har ei historie som vil vise seg å vere svært betydingsfull for livet til den sletne bartenderen.

The Oak Room er basert på eit teaterstykke og dette viser på den lave mengda karakterar og stader filmen tek stad. Historia blir fortalt gjennom forteljingane desse karakterane deler med kvarandre, og det viser seg å funke godt som narrativteknikk. Til tider er filmen vanskeleg å hengje med på, men det skal ikkje mykje til for å hente seg inn att. Oppbygginga er veldig langsam og ein del av dialogen kan verke tørr til tider, men det løyser seg mot slutten av filmen når ting begynner å kople seg saman.

The Oak Room fortel ei rimeleg interessant historie på ein kul måte. Filmen er ganske treig i starten, men klarer etter ei lita stund å fange interessa mi. Vil anbefale denne for alle som er glad i dialogdreven historieforteljing.

-Nathaniel

Her har vi en manusforfatter som koser seg ordentlig og leker seg jevnt og trutt med den narrative strukturen. Den kan fort bli utmattende for noen, men jeg koste meg stort. Det var veldig stas å se RJ Mitte igjen, som vi kjenner best som Walt Jr. i Breaking Bad. Filmen er også blant de mest estetisk pene denne festivalen har å by på, med atmosfæretunge barkroker og frosne vinternetter. Men vil tørre påstå at denne filmen ikke går under «skrekk».

-Lars

Homewrecker

Annette Kellerman Falls in Love With HOMEWRECKER!

[usr 2.5]

Michelle er en interiørdesigner og har nylig giftet seg med Robert. Linda bor alene, men fyller dagene sine med maling og yogatimer. Hun blir omsider kjent med Michelle og inviterer henne hjem til seg, hvor det viser seg hun har langt mer utrivelige planer enn å drikke te og se på film. Michelle kommer seg ikke bort i fra henne.

Denne klaffet ikke helt for meg. Den har et interessant og moro plot, men det virker ikke som de idéene filmskaperne hadde på papiret ble ført på en god nok måte over på film. Filmen var knappe 1 time og 16 minutt, og likevel kjente jeg at filmen burde konkluderes allerede tre kvarter inn. Dette er også mer en komedie enn noen annet og ettersom humor er veldig subjektivt er det avgjørende for filmopplevelsen at du syntes det er gøy. Jeg syntes den var helt «meh». En film som gjør hele «hovedperson fanget hos en psycho» mye bedre er Creep-filmene med Mark Duplass.

-Lars

Meander

Vikings' Star Gaia Weiss Joins Sci-Fi Thriller 'Meander' - Variety

[usr 3.5]

Etter å ha blitt med på ein uheldig biltur, vaknar Lisa opp i eit heilt tomt rom med ei stengd dør. Døra opnar seg og avslører eit langt rør Lisa må kome seg gjennom for å nå fridomen. Dette viser seg å bli vanskelegare enn trudd, då røret stiller med mange forskjellige farar og utfordringar.

Det er lenge sidan eg har sett ein film som er like klaustrofobisk som Meander. Eg kjende eg blei fysisk uvel under eit par av dei trongare sekvensane i filmen. Samtidig som den er klaustrofobisk er den også ganske ekkel til tider, og byr på forskjellege typar ubehag gjennom sine 90 minutt. Sjølve premissen i filmen er veldig simpelt, så det er lett å bli engasjert i det som hender på skjermen.

Meander er ein ganske spennande film som fekk pulsen min opp ved fleire anledningar. Det er lenge sidan eg har vore med på noko like intenst og klaustrofobisk som det her. Dette er ein film ein absolutt bør få med seg dersom ein likar filmar som får ein til å vri seg litt i setet.

-Nathaniel

Dette er en film som forlanger popkorn, og var kanskje den perfekte avslutningsfilmen. Det er den typen film som får deg til å gispe etter luft og vrikke deg i stolen. Den er også et bevis på at man trenger ikke mer enn én karakter og én lokasjon for å lage stor spenning! Kan sammenlignes med  Cube (1997) eller Buried (2010).

-Lars

Takk for oss, Ramaskrik! Vi gleder oss til å kunne besøke idylliske Oppdal neste år!

Relaterte innlegg