Meny Lukk

Vekas straumetips – “Baki Hanma”

I “Baki Hanma” kjemper verdens sterkeste tenåring mot noen av de sterkeste bryterene i verden. Netflix-adaptasjon av “Baki the Grappler” gir virkelig liv til serien og får meg til å lengte etter mer. Serien er skapt av Keisuke Itagaki og fremstår som et kjærlighets brev til muskler og kampsport. Serien skjer etter hendelsene i serien “Baki” (2018). Hvor hovedkarakteren Baki (original stemme av Nobunaga Shimazaki) sikter på å bli sterkere enn sin far, som er ansett til å være den sterkeste skapningen i verden. Baki forsøker å bevise til sin far og seg selv om sin styrke med å utfordre sterke motstandere.

De unaturlige store og definerte musklene til karakterene er skapt med så mye detalj. Det viser hvor mye oppmerksomhet som er lagt til i serien. Animasjonen er noe som jeg virkelig setter pris på. Bevegelser og detaljene involvert river deg med til et punkt hvor du nesten kan føle med hvert angrep. Det jeg savner med denne serien er mer karakter- og verdensbygging. Da serien er en oppfølger til Baki føler jeg fremdeles at Baki Hanma ikke gir meg noe særlig nytt om karakterene eller verden. Serien faller heller under ren fantasi med muligheten for å se mer slåssing og som en forberedelse til neste sesong.

Slåssingen derimot er fantastisk. Ikke bare på animasjonsplan, men også på et fortellingplan. Måten konfliktene og handlingene beskrives gjennom narrasjon og forklaringer fra karakterene er utrolig spennende. Beskrivelsene er så overdrivende, samtidig som seriøse at du engasjerer deg i slåssingen, et kjennetegn i Baki the Grappler serien.

Baki Hanma er virkelig til å anbefale å se, og siden serien er på bare 12 episoder som varer 24 minutter gjør den ypperlig å se på en dag. Den er mulig å se uten å ha kjennskap eller å ha sett tidligere serier. Jeg vil sterkt anbefale å se Baki før Baki Hanma, da det ikke er mye til karakter- og verdensbygging i denne serien. Dersom du allerede har sett Baki burde en også 100% se Baki Hanma. Om du liker anime som “JoJo’s bizzare adventures” vil Baki Hanma mest sannsynlig være noe du vil like. Serien er basert på vold, samtidig inneholder den flere grafiske scener, så om dette er noe du ikke liker vil jeg ikke anbefale serien. Den er heller ikke egnet for barn for samme grunn.  

Relaterte innlegg