Meny Lukk

Vekas Straumetips – “Django Unchained”

Django Unchained” er allerede en klassiker blant Tarantinos fans, med fantastiske opptredener og spenning i en hver dialog. Vi følger Django (Jamie Foxx) sin frigjørelse fra slaveri, der hvor Django sammen med sin frigjører og mentor Dr. King Schultz (Christoph Waltz) blir en dyktig skarpskytter og dusørjeger. Sammen bestemmer de seg for å finne og frigjøre Django sin kone Broomhilda von Shaft (spilt av Kerry Washington) fra slaveri og ta hevn mot deres tidligere eiere. På veien møter de mange utfordringer og Django må omstille seg til livet som et fritt menneske.

Med stjerner som Christop Waltz, Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx og Samuel L. Jackson er det en selvfølge at filmen fanger deg i hver scene, og der skuespillet virkelig får slå seg løs. Quentin Tarantino sin mestring av sjangere er tydelig i Django Unchained. For film entusiaster er det mange scener som er fulle av påske egg og detaljer en kan kjenne igjen. Tarantino-stilen kommer godt fram i filmen med overdreven vold, intensitet dialogen og humor. Mye amerikansk historie blir tatt i bruk og som i andre av Tarantino filmer gjør den om på den for å passe inn som en underholdene film. Fortellingen tar opp sensitive temaer fra historien og pakker det inn i en underholdene action-western. Et eksempel på en scene som virkelig viser dette, er når Ku Klux Klan prøver å lære Django en lekse.

Personlig synes jeg Django Unchained er en klassiker og en favoritt som kan sees flere ganger. Jeg vil anbefale enhver filmentusiast å se den minst en gang. Filmen er underholdene og tikker alle boksene for en film å kose seg med på kvelden. Om du liker western er Django Unchained en fantastisk film som gir nytt liv til sjangeren, da den utfordrer gamle konvensjoner. Filmen tar for seg sensitive temaer, som slaveri og rasisme og den inneholder mye vold og hardt språk. Så om dette er noe som ikke passer for deg ville jeg vært varsom om å se den. Det er også en 16+ års alders anbefaling på Netflix så vil heller ikke enge seg for barn, også med tanker på det nevnt tidligere.  

Django Unchained - Regi og manus av Quentin Tarantino. Med: Jamie Foxx, Christoph Waltz
og Leonardo DiCaprio. Land: USA. Spilletid: 2t 45m. Tilgjengeleg for strauming på Netflix.

Relaterte innlegg