Meny Lukk

Vekas Straumetips – “The Harder They Fall”


Mindre kjente, men prominente figurer fra cowboy tiden i USA har fått sin egen film. Netflix sin nye originale spillefilm “The Harder They Fall”, tar for seg svarte banditter, som Nat Love (Jonathan Majors) og Rufus Buck (Idris Elba), hvor det skapes en stilig konflikt mellom disse bandene som fantes i pionertiden. Nat Love finner ut at mannen som drepte foreldrene hans Rufus Buck slippes ut av fengsel og skal ta sin hevn. Nat Love sin bande hadde også ubevisst stjålet penger fra Rufus Buck, som nå også er ute etter å ta dem.

Filmen er fullpakket vestern med mange humoristiske scener hvor de åpenbart gjør narr av sjangeren de er del av. Samtidig er den seriøs nok til at en kan lære litt om livet til svarte amerikanere og disse personene som historien har glemt litt bort. The Harder They Fall har en veldig standard historie, men på en måte er det givende da filmen ikke trenger å være noe særlig komplisert.

Idris Elbas opptreden liker jeg spesielt godt. Han setter veldig på spissen hvordan en leder for en western-bande bør være. Transseksualisme, rasisme og andre samfunnsforskjeller blir også tatt opp, men på et vis som virker naturlig og som ikke bryter med filmopplevelsen. Jeg likte særlig hvordan de gjorde kampscenene og spesielt den siste konfrontasjonen: noe som må til for å ha en god westernfilm.

Jeg vil anbefale The Harder They Fall, spesielt om du liker westernfilmer og er på utkikk etter noe nytt som utfordrer sjangeren litt. Det er en lett seelig film som du ikke trenger å fokusere på gjennom hele, så kan også være grei som bakgrunnsmateriale når man jobber eller annet. Diskriminering blir brakt opp på en interessant måte og den kan også gi et innblikk som en kanskje ikke har hatt før, uten at det tar fra filmens sentrale fortelling. Vold og død er i filmen så om dette er noe som ikke du liker ville jeg vært litt varsom. Det er da en film jeg heller ikke vil anbefale til barn. 

The Harder They Fall: Regissert av Jeymes Samuel. Medvirkende: Idris Elba og Jonathan Majors. Spilletid: 2 timer og 19 minutter. Ute for strauming på Netflix.

Relaterte innlegg