Meny Lukk

“After Work” – Hvem er vi, og hva skal vi?


«For hvem er vi egentlig, når jobben slutter å eksistere?»

After Work” er en titt inn i tanken om vårt samfunn sett fra et arbeidende perspektiv. Hva er vi uten arbeid? Hvorfor strever/strever vi ikke etter arbeid? Og hva skjer når robotene tar over? Regissør Erik Gandini ser på dette med en verdensomspennende linse, blandet med herlig humor og ekstrem seriøsitet.

Gandini sin stil er tydelig og vakker fra start til slutt i denne dokumentaren. Kombinert med en tydelig og kraftig preget tematikk, med små drypp av herlig filosofi er dette absolutt en tankevekkende film å se på det store lerretet (eller i stuen). Likevel blir filmen grunnet i et jordnært perspektiv ved hjelp av god sarkasme og dype intervju. Som gjør den lett å følge med på og meget interessant. Dessverre så glipper taket på tilskueren litt mot midten av filmen, noe som er grunnet informasjons-bombing og langtrekkelighet. Men filmen henter seg pent inn igjen mot slutten og avrunder på en herlig og tilfredsstillende måte.

For meg så er dette et friskt pust og en herlig dokumentar fra start til slutt. Erik Gandini har en lengre rekke av slike dokumentarer, noe jeg absolutt skal sjekke ut ved et senere tidspunkt. Fordi det er meget få filmskapere som klarer å gjøre narr av en slik tematikk på en såpass sunn måte. For å ikke nevne den synkende forståelsen og alvorligheten som tar over tankene dine uten at filmen banker det inn med en hammer. Men som nevnt så faller den i den typiske «dokumentar-fellen» hvor fokuser flyter litt utover i midten av filmen.

After Work” er en dokumentar jeg anbefaler på det høyeste for alle og enhver. Tematikken er absolutt ekstremt tidsrelevant, og den introduseres, forklares og utforskes på en av de mest sunne og interessante metodene jeg har opplevd av en dokumentar. Gandini viser tydelig at han er en mester innen kunsten og det blir spennene å se hva han og filmen har klart å forutse eller ikke. For hva sitter vi igjen med, hvis vi mister det vi jobber hardest for?

"After Work" regissert av Erik Gandini. Spilletid: 1 time og 21 minutter. Land: Norge/Sverige/Italia. Aldergrense: Tillatt for alle. På kino: 27. oktober.

Relaterte innlegg