Meny Lukk

“Furiosa: A Mad Max Saga ” – Rent adrenalinfylt kaos


En etterfølger, men samtidig en forløper til den høyt elskede “Mad Max: Fury Road” fra 2015. I den postapokalyptiske outbacken i Australia, kjent som “The Wasteland” der vold, ressurser, makt og hevn står på spill.

Furiosa er tilbake og er nå spilt av Anya Taylor-Joy. Denne gang møter vi henne før hendelsene i “Mad Max: Furu Road”. Her får vi se hennes opprinnelseshistorie og hvordan hun utvikler seg til å være den råe karakteren hun er. Furiosa blir kidnappet av maktsyke Dementus (Chris Hemsworth), som ønsker å ta kontroll over The Citadel, styrt av forrige films skurk Immortan Joe (Lachy Hulme). Etter at hun klarer å rømme fra Dementus, så teamer Furiosa seg opp med Praetorian Jack (Tom Burke) og Immortan Joe for å ta hevn mot kidnapper og alt han tok fra henne.

Anya Taylor-Joy er fantastisk som Furiosa, etter å ha tatt opp fakkelen fra Charize Theron som spilte samme karakter i forrige film. Få ord, mye vold og våpenbruk er måten Taylor-Joy spiller Furiosa, og det med stil. Etter å ha sett Chris Hemsworth som en fallende Thor fra Marvel-universet, så var det en friskt pust å se han i en mer annerledes og sadistisk rolle. Han er nesten ugjenkjennlig som Dementus, og spiller denne rollen overraskende bra.

George Miller har regissert alle Mad Max filmene, inkludert denne. Her får vi servert høyklasses, adrenalinfylte og kaotiske action scener, strålende visuelle bilder og et magisk lyddesign. Et interessant valg av Miller er å ha delt opp handlingen i kapitler, som funker siden historien finner sted ved forskjellige år i Furiosa sitt liv. Der filmen faller litt er spilletiden, som er 148 minutter, omtrent tjue minutter for lang. Her kan noen action sekvenser pekes på, som føles litt drøyd ut til tider. Også klarer den ikke helt å leve opp til hva Miller sin forrige Mad Max film klarte å gi oss i 2015.

“Furiosa: A Mad Max Saga” er uten tvil en strålende actionfilm, og kanskje den beste som kommer ut i 2024. Et actionfylt eventyr proppet full av hevn og adrenalin. En film som absolutt hører til på kino.

"Furiosa: A Mad Max Saga" regissert av George Miller. Med: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Lachy Haley og Tom Burke. Spilletid: 2 timer og 28 minutter. Land: Australia/USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 24. mai

Relaterte innlegg