Meny Lukk

Kosmorama: “Robot Dreams” – en god opplevelse for alle


Robot Dreams kicker off Kosmorama for meg i år, det blir kanskje ikke min favoritt til slutt, men den starter filmfestivalen for meg med ett smil.

En ensom hund i New York bestiller en robot venn til seg selv, ett vennskap dannes ved første blikk og de drar ut på eventyr sammen, rulleskøyter i parken til en solfylt dag på stranden. Det går galt når roboten ikke klarer å bevege seg og hunden ikke klarer å rikke han av flekken, hunden prøver desperat å komme seg tilbake til roboten for å fikse og hjelpe han men til ingen nytte.

Filmen skildrer lengsel, roboten og hunden får vise sine egne perspektiver på lengsel etter den andre, de går gjennom flere stadier og vi er med på alt. Robot Dreams er en fin liten film som bruker null dialog, god musikk til å bringe oss opp og ned og flott animasjon som fyller hver scene med en hel masse detaljer. Den gir oss en vidunderlig liten historie om to venner, separert og deres vei tilbake til samfunnet og hverandre.

Filmen kombinerer vakkert sammen alle aspektene ved filmskaping og selv om det aldri sies noe gjennom filmen sine 102 minutter bringer den fram ett smil om munnen og kanskje en liten tåre i øyekroken. En vakker animasjons film for alle aldre.

"Robot Dreams" Regissert av Pablo Berger. Skuespillere: Ivan Labanda, Tito Tifrol, Rafa Calvo. Spilletid: 102 minutter. Land: Spania, Frankrike.

Relaterte innlegg