Meny Lukk

Kosmorama: “Yannick” – en overaskelse fra Frankrike


Det beste med filmfestivaler er de små overraskelsene!

I et stille teaterlokale i Paris settes opp et lite stykke “Le Cocu” om en mann som finner ut at kona er utro og at mannen hun var utro med er hjemme hos dem akkurat nå, ganske interessant oppsett sant? Ikke for Yannick, han avbryter stykket for å gjøre det klart at han synes stykket er veldig kjedelig og han er ikke underholdt. Etter han blir latterliggjort bestemmer han seg for å ta hele salen til gissler og setter opp sitt eget stykke for skuespillerene å fremføre.

Yannick overrasket veldig positivt, jeg gikk inn filmen viten om premisset den skulle fremføre, men selv men den kunnskapen klarte Yannick å overraske på de beste måtene. Den tar en intens situasjon og sprinkler inn komedie på noen uventede plasser, den balanserer thirller og komedie på ett mesterfult nivå og på bare 67 minutter tar den ingen pauser.

Filmen er rask, underholdene og veldig god. Anbefales definitivt om du er ute etter en kort film å underholde deg i en times tid, den sprinkler inn komedie der du ikke vil forvente det, og holder deg smilene i setet ditt gjennom alle 67 minuttene.

"Yannick" regissert av Quentin Dupieux. Skuepillere: Raphaël Quenard, Pio Marmaï, Blanche Gardin. Spilletid: 67 min. Land: Frankrike.

Relaterte innlegg