Meny Lukk

Minimalen 2021 – Dag 4: EUR1, EUR2, og Ramaskrik presenterer.

For vår fjerde dag av festivalen stod det Europeiske programmet for tur, som inneheld ei gruppe filmar nominert til ymse prisar internasjonalt. Skribentane møttes med kvar si flaske vin, og tok ein kikk på den fyrste og andre bolken av delprogrammet, som inneheld animasjon- og dokumentarfilm. I tillegg såg gutane Ramaskrik sitt program, med ei mengd korte skrekkfilmar av (svært) variabel kvalitet!


KORT OM KORT:

Torkel sine favorittar:
Memorable (FRA, Bruno Collet) og Genius Loci (FRA, Adrien Mérigeau)

Jonas sine favorittar:
Memorable (FRA, Bruno Collet) og All cats are grey in the dark (GER, Lasse Linder)


INT 1:


Memorable (FRA, Bruno Collet, 13 min)

Memorable vart riktig nok nominert for ein Oscar-pris, og det er lett å sjå kvifor. Alzheimers / demens utforska med eit nydelig stop-motion animasjonsuttrykk som tek inspirasjon frå målarkunsten i stil og design på dokkene. Vakker film.

It Wasn’t The Right Mountain, Mohammad (FRA, Mili Pecherer, 29 min)

En benchmark test. Har de lagd et skuespill i VRchat??


EUR 2:


All cats are grey in the dark (GER, Lasse Linder, 19 min)

Endeleg filmen eg har venta på: ein eksentrisk tysker med stor tiss i speedo som forsøk å inseminere katta si. Gull.

Flesh (BRA, Camila Kater, 12 min)

Som mann var dette interessant, filmen omhandler kvinner i ulike livsstadier som deler historier eller personlige anekdoter angående den kvinnelige form. Den falt i smak hvertfall hos meg, men ikke av perverse grunner (som du vil finne ut av om du ser kortfilmen).


Ramaskrik presenterer:


Hospital Dumpster Divers (NOR, Anders Elsrud Hultgreen, 25 min)

SLURV ALDRI MED KILDESORTERING. The Thing, men skapningen kommer til livs hvis du ikke kildesorterer. Syreangrep på apekatt.

The Doe (FRA, Jennifer Lumbroso, 18 min)

Denne lille franske filmen tek skrekksjangerens troper og snur på dei. Ein open slutt der ein sjølv kan avgjere om handlingane var rettkommen.


No er helga komen, og med to dagar å gå på er gutane halvegs i programmet. Det er framleis mykje igjen av alle bolkene, og imorgon er det restane av NOR-programmet, samt bolk 3 i EUR som står for tur!

Relaterte innlegg