Meny Lukk

“No Hard Feelings” – Ingen vanskelig film


Etter “Good Boys” har Gene Stupnitsky overtalt stjerneskuddet Jennifer Lawrence til å spille i sommerens store og kleine komedie og hun får vist seg fra mange nye sider (bokstavelig talt). Spørsmålet er om forsøkene på hjertevarme skinner gjennom det litt lite nyskapende plottet.

Maddie (Jennifer Lawrence) bor i barndomshjemmet sitt i Montauk og tjener pengene sine litt her og der mens hun suser gjennom livet på distansert vis. Etter at bilen hun bruker til å være Uber-sjåfør blir tauet vekk kommer hun over en Craigslist-annonse der de overbeskyttende foreldrene til Percy (Andrew Barth Feldman) søker en jente som kan “date” han og introdusere han til voksenlivet før universitetet, i bytte mot en gammel bil. Tross den store aldersforskjellen har de mye å hente fra hverandre, så lenge Percy ikke finner ut at Maddie er hyret inn av foreldrene.

Først og fremst er filmens tagline; “this is not a love story” til stor hjelp når man skal tolke filmen. Min første tanke var at denne filmen kom til å være hufsen og at hadde det ikke vært den smellvakre Jennifer Lawrence og en usikker ung gutt, men en eldre mann og en ung jente, ville pipa hatt en annen lyd. Jeg ble derimot overrasket over hvor artig og naturlig settingen var. Filmen handler mye om det å vokse opp, og det var det som ble fokuset, heldigvis.

Stupnitsky lar manuset snakke for seg selv en hel del uten øredøvende og stemningsbetont musikk i bakgrunnen, som tilsynelatende ikke er til å unnslippe i denne typen komedie. På en annen side skjer det ingenting nyskapende i fortellingen, og filmen skinner heller på andre områder. Lawrence er en naturlig morsom figur, og de beste delene av filmen er når hun tør å dumme seg skikkelig ut. Feldman er også nokså troverdig og vittig, men han har en god del brå endringer i innstillingen sin som oppleves veldig unaturlig.

Man kan glemme at denne typen frekk og freidig komedie kan nytes i større grad enn bare litt humring. Slapstick og sex-vitser kan være en billig utvei, men iscenesettelsen gjør at det passer inn her. “No Hard Feelings” klarer å overbevise om at den har mer å si enn bare det åpenbare. Likevel dabber den komiske biten litt av, og jeg lo ikke i nærheten av like mye som jeg skulle ønske. Det var ikke et dumt valg å velge Jennifer Lawrence til denne rollen heller, men når man har et talent i slikt kaliber på laget lønner det seg å la henne boltre seg på et litt større plan.

"No hard feelings" regissert av Gene Stupnitsky. Med: Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman, Matthew Broderick og Laura Benanti. Spilletid: 1 time og 43 minutter. Aldersgrense: 12 år. På kino: 23. juni.

Relaterte innlegg