Meny Lukk

“Saw X” – En blodig affære


“Saw” er tilbake, med dette tiende kapittelet av den groteske filmserien leverer de oss det vi forventer, noen forskrudde leker og masse blod.

John Kramer (Tobin Bell) er diagnosert med kreft i hjernen, desperat etter en kur og blendet av håp blir han overbevist om å dra til Mexico for å få en ny kreftbehandling som ikke er godkjent i Statene enda. Etter han har kommet til Mexico blir han godt kjent med de som er dedikert til å helbrede han, vi ser en snill og åpen John Kramer vi ikke har sett mye til tidligere, men når finner ut i ettertid at hele behandlingen og alt han gikk gjennom var en svindel kommer Jigsaw frem igjen og han setter opp en rekke groteske leker for de som forrådte han.

Saw X leverer på de fleste fronter, Kramer sine motivasjoner er klart lagt ut for oss, lekene er blodige og groteske som vanlig og det flere ting som fans av serien vil legge merke til. Tobin Bell sklir lett inn i rollen som John Kramer, resten av rollebesetningen består for det meste av amatør- og ukjente skuespillere som fortsatt gjør en bra jobb i sine respektive roller som offer. Selv om Saw X leverer på disse punktene er det ting som holder den tilbake fra å nå toppen, mye av det jeg har å kritisere med filmen er spoilers, men jeg skal unngå det så mye som mulig. Fellene til Saw er morsomme å følge med på, men det er en del av dem som ikke er mulig å slå, dette går direkte imot hva Saw sin motivasjon er i hele serien, men dette er ikke noe nytt med Saw serien. Regissøren Kevin Greutert har regissert ett par Saw filmer før og gjør en bedre jobb med denne enn sine forrige.

Alt i alt så leverer Saw X en god filmopplevelse for de som allerede liker Saw, men hvis du ikke liker Saw filmene så gjør ikke denne stort for å bringe deg over. Dette er definitivt en film for fansene, så hvis du er en fan og vil ha mer Saw, mer John Kramer og mer feller så er dette definitivt en film som må ses.

"Saw X" regissert av Kevin Greutert. Med: Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund, Renata Vaca, Paulette Hernández og Octavio Hinojosa Martínez. Spilletid: 1 time og 58 minutter. Land: USA. Aldergrense: 18 år. På kino: 29. september

Relaterte innlegg