Meny Lukk

“Thanksgiving” – Nydelig horror, dårlig film


Etter at et Black Friday-salg ender i tragedie, terroriserer en mystisk Thanksgiving-inspirert morder Plymouth, Massachusetts – selve opphavsstedet til den beryktede fridagen.

“Thanksgiving” er den nyeste filmen til horror-mesteren Eli Roth. I denne filmen møter vi en innovativ pilgrims-morder som er på hevntokt mot en gjeng ungdommer etter fjorårets hendelser. Filmen utforsker grotesk vold, skam og skyldfølelse i ekte og «koselig» thanksgiving-vis.

Det første som må nevnes om denne filmen er dens ekstremt innovative og interessante måter den torturerer og dreper karakterene sine på. Alt fra handlevogner, til vaffeljern og sirklesager blir brukt til overraskende effekt. Mye grunnet de gripende spesialeffektene, som er ekstremt gode i starten av filmen, men vannes dessverre litt ut etter hvert. I ekte skrekkstil, så merker en godt at starten av filmen er interessant og på kanten av morsom, men slutten snur seg rundt og blir ofte litt kjedelig, generisk og lite gjennomtenkt. Spesielt når filmen konstant prøver å få deg til å løse et mysterium som ikke er i nærheten av å oppleves som interessant. Likevel er denne filmen absolutt et steg i riktig retning med tanke på nymoderne skrekk. Drapene, utførelsen og antagonisten er interessante, tankevekkende og skamfullt morsomme. Dessverre så snubler Roth kraftig med denne filmen, mye grunnet et fokus på et ikke-eksisterende plot.

Denne filmen er absolutt enda et eksempel av en film som hadde vært mye bedre hvis vi «heiet» på morderen. I vertfall med tanke på at hovedkarakterene i filmen er ekstremt slitsomme, og på ingen måte noen vi føler for eller bryr oss om. Og beklagelig fungerer det ikke motsatt heller, ved at vi faktisk vil at de skal dø. Da filmen aldri utforsker deres mørke sider, og dermed ville introdusert et element hvor vi vil dem vondt. Skuespillerpresentasjonene er irriterende amatøraktige, og oser dermed av casting grunnet utseende. *Host* Addison Rae *host*. Noe som igjen gir filmen et sterkt preg av lav-budsjetts studentfilm. Mangelen av fokus på detaljer og lidenskap til en god film, men heller et fokus på noe bra her og der er det som feller denne filmen.

Selv hvor negativ jeg er til denne filmen, så vil jeg likevel anbefale den. Hvis du liker å se hvor langt enn kan dra mord og djevelskap, så er dette absolutt en fin liten introduksjon. Dessverre så blir filmen fort glemt, og du vil ikke føle deg veldig fornøyd eller tilfreds når rulleteksten hopper på deg. Men bare startsekvensen alene er absolutt en herlig gorefest verdt å oppleve! Roth og Sony Tristar er allerede i gang med produksjonen av en 2`er. Men bare vær så snill og innse at vi ikke bryr oss om slitsomme ungdommer, og heller fokuser på det du er best på Eli Roth: Gore og ubehagelig morsomme drap.

"Thanksgiving" regissert av Eli Roth. Med: Patrick Dempsey, Addison Rae, Milo Manheim, Jalen Brooks Thomas, Nell Veraque, Rick Hoffman og Gina Gerson. Spilletid: 1 time og 46 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 1. desember.

Relaterte innlegg