Meny Lukk

“The Marvels” – Den nye Marvel standarden


Marvel er tilbake med film nr. 33 i sitt fiktive superhelt univers. Lenge var filmene de produserte godt tatt imot av publikum og kritikere verden rundt, men de siste årene etter Tony Stark sin bortgang i “Avengers: Endgame” fra 2019 har de aller fleste utgivelsene til Marvel vært av det svake kaliberet.

Carol Danvers, eller bedre kjent som Captain Marvel (Brie Larson) er tilbake i superheltdrakten. I dette eventyret må hun stoppe den onde Dar-Benn, spilt av Zawe Ashton som har skumle planer for universet. Med seg har hun Monica Rambeau (Teyonah Parris) og Kamala Khan (Iman Vellani) som er Ms. Marvel, der alle tre bytter plasser med hverandre hver gang de bruker kreftene deres. I tillegg så er Nick Fury (Samuel L. Jackson) tilbake for å gi heltene en hjelpende hånd.

Det er lite å skryte av i denne oppfølgeren fra Captain Marvel som kom i 2019. Så og si alle skuespillerne gir tafatte prestasjoner i sine roller og gjør dermed sine rollefigurer veldig uinteressant, der de har et grunnleggende og steindødt manus med dårlige vitser som er kastet inn for å en humoristisk vri på situasjonen de befinner seg i. Effektene i denne filmen er langt ifra det verste Marvel har kommet med, men de er ikke helt perfekt. Det er noen scener hvor det er tydelig bruk av green-screen og noen scener hvor spesial-effektene ikke var helt ferdig laget. Også action-sekvensene er skuffende og ikke spesielt engasjerende der man klarer å gjette hva som skjer og hvem som kommer best ut ifra det. Det mest positive med “The Marvels” er post-credit scenen som kommer midt i rulleteksten, der superheltuniverset blir større og ekspandert videre

De siste årene har kvaliteten på Marvel filmer sunket betraktelig, men det måtte jo skje etter de sterke årene med Iron Man og Captain America på laget. De produserer og utgir filmer i rekordfart der de er tydelig mest ute etter å tjene inn så mye penger som mulig enn de vil gi tilhengerne sine kvalitet. Det er vel det som har blitt den nye Marvel standarden.

"The Marvels" regissert av Nia DaCosta. Med: Brie Larson, Teyonah Parris, Ivan Vellani, Zewe Ashton og Samuel L. Jackson. Spilletid: 1 time og 45 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. På kino: 8. november

Relaterte innlegg