Meny Lukk

“The Medium”- Thailandsk Eggerøre


The Medium” har visninger:

fredag kl 11/3 kl 18.30 og lørdag 12/3 kl 21.00


Kosmorama 2022 ble startet på en eksplosiv måte for min del. The Medium er en thailandsk skrekk mockumentary av ypperste grad. Den thailandske juvelen, som også er produsert med hjelp fra Sør-Korea ser Banjong Pisanthanakum i regissør stolen og produsent er Na Hong-jin. Gjengen bak filmen holder her ikke tilbake i et sekund da de stiller med en skrekkfilm som kan begeistre selv den mest kritiske horror fan.

i The Medium blir vi i klassisk Norge rundt stil vist vakker natur rundt en liten thailandsk landsby. I landsbyen møter vi lokale medium Nim. Nim er besatt av ånden til Bayan, en gammel gud som de lokale ser ut til å tilbe. Rollen som landsbyens medium har godt i Nims familie i generasjoner. Nim tok på seg jobben etter at hennes søster Noi nektet rollen. Ting begynner å skje i den lille landsbyen når Nois ektemann dør av kreft. I etterkant av begravelsen begynner Nois datter Mink å oppføre seg på en spesiell måte. Er dette en ung jente som sorger over sin fars død på en spesiell måte? Eller er det noe verre som har besatt Mink?

Denne asiatiske juvelen av en film overrasket meg enormt. selv om dette var en film jeg hadde lest litt om og gledet meg til så kunne jeg aldri ha sett for meg noe som dette. Filmens dokumentar-stil er en brilliante måte å presentere denne historien. Filmen bruker dokumentar for alt det er verdt, og det vises i måten de veksler mellom forskjellige stiler. Selv om store deler av filmen er filmet med håndholdt kamera så får vi en rekke med stiler. Vi får intervjuer, vi får naturdokumentar stil av den vakre thailandske naturen og vi får mange sikkerhetskamera sekvenser.

Filmens innhold interesserer meg. Personlig har jeg alltid vert en fan av filmer som prøver å utforske den spirituelle verden. Når en skrekkfilm opptar et slikt tema så får vi en spesiell kombinasjon. Ved det spirituelle, og for så vidt det okkulte, er det umulig å vite hvor filmen går. Dette er noe The Medium må få stor skryt for. Den avslører aldri hvor filmen kommer til å ende før man står nesten midt i det. Dette er ikke for at filmen rotete, men fordi den hele tiden vil overraske samtidig som den holder tro til en dokumentar-stil der alt kan skje.

I The Medium får publikum servert en veldig kul skrekkfilm som har masse å by på. Mockumentary stilen sørger her for at filmen alltid er i bevegelse. Det ekstraordinære innholdet satt til lys med god filmkunst gjør den til en god opplevelse. Før jeg runder av så må jeg svare på et siste spørsmål. Er The Medium skummel?

Definitivt!

The Medium: regissert av Bajong Pisanthanakum Med Narilya Gulmongkolpech, Sawanee Utoomma, Sirani Yankittikan. 15 år 

Relaterte innlegg